Haberler

Hayvan Yetiştiricilerine Sempozyum

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emek Yem tarafından küçükbaş hayvan yetiştiricilerine dönük her yıl düzenlenen eğitim sempozyumu Balıkesir’de gerçekleştirildi.

Emek Yem tarafından küçükbaş hayvan yetiştiricilerine dönük her yıl düzenlenen eğitim sempozyumu Balıkesir'de gerçekleştirildi.

Koyun ve kuzu sağlığının ele alındığı "Koyun- Kuzu sağlığı ve beslenmesindeki son gelişmeler" sempozyumu Balıkesir'de yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Hasan Batmaz ve Beslenme Uzmanı Veteriner Hekim Erkan Şen'in konuşmacı olarak katıldığı sempozyum 3 saat sürdü. Balıkesir çevresinde yoğun olarak yaşanan kuzu ölümlerinin önüne geçmek için izlenecek yolları görsel olarak anlatan Prof. Dr. Hasan Batmaz sempozyuma katılan küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin sorularını da tek tek yanıtladı.

Sempozyuma Emek Yem Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula, Emek Yem Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Kula, İl Tarım Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mustafa Yetkin, Üniversite öğretim görevlileri, sektörle ilgili dermek başkanları da katıldı.

Programın açılışında konuşan Emek Yem Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Kula sektör olarak küçükbaş hayvan yetiştiricileri ile aynı gemide olduklarını ifade ederek "Gemi batarsa hepimiz birlikte batarız. Siz kazanırsanız bizde kazanırız. Emek yem' in üreticilerimize yönelik düzenlediği ve geleneksel hale gelen seminerlerimizin bir yenisi ile daha karşınızda olmaktan onur duyuyorum. Bugünkü seminerimizin konusu hepinizin bildiği gibi 'Koyun Kuzu Sağlığı ve Beslenmesindeki son gelişmeler' Bu konuyu seçerken özellikle geçtiğimiz yıl içinde gündeme gelen ve üreticilerimizi ciddi boyutlarda zarara uğratan kuzu ölümleri etkili oldu. Koyun-kuzu yetiştiricileri dostlarımızın şuna inanmasını isterim. Bizim öncelikli tercihimiz sizlerin kazancıdır. Sektör olarak hepimiz aynı geminin yolcularıyız. Gemi batarsa hepimiz birlikte batarız. Bu nedenle görevimiz gemiyi daha ileriye yüzdürmek. Sizler ayakta kalırsanız, bizlerde kalırız. Siz kazanırsanız bizde kazanırız.  Şunu belirtmek isterim ki Emek Yem olarak küçükbaş üreticisine her zaman önem verdik. Uzun denemeler sonucu Şampiyon Kuzu yemini ürettik. Daha önce 2 çuval yem ile karkas 16kg kuzu kestiriyorken, bugün 1 çuval yem ile kuzuların 20/21kg karkas kesilmesini sağladık. İşte bu başarı Şampiyonu Türkiye'nin en iyi kuzu yemi yaptı" şeklinde konuştu.

Kula açıklamalarının devamında şu görüşlere yer verdi: "Balıkesir ve çevre illere satışımızla birlikte bugün Konya, Denizli ve Bayburt'tan talepler alıyoruz. Şampiyon Kuzu yeminin sihirli formülünü bulan, birlikte 25 yıl çalıştığımız eski fabrika müdürümüz Uzman Veteriner Hekim Oğuz Şenol'a sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Seminerimizin konuşmacısı olarak Bursa Uludağ Veteriner Fakültesi,  İç hastalıkları ana bilim dalından Sayın Prof. Dr. Hasan Batmaz hocama ve Beslenme Uzmanı, Veteriner Hekim Sayın Erkan Şen'e içtenlikle teşekkür ediyorum. Ayrıca Seminerimizi onurlandıran İl Tarım Müdürümüz Sayın Zekeriya Erdurmuş'a, Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesinden katılan Sayın Hocalarıma, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Sayın Mustafa Yetkin'e, Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisi dostlarımıza, Sektörümüzün değerli Birlik başkanlarına, yazılı ve görsel basınımızın kıymetli üyelerine ve siz değerli üreticilerimize Kula Yağ Emek Yem Yönetim kurulu adına en içten teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyor, seminerimizin yararlı olmasını içtenlikle diliyorum"

Emek Yem Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula ise ülkedeki et açığını ithalat ile kapatmaya çalıştıklarını ifade ederek, Türkiye'nin tarım ve hayvancılık ülkesi olduğunu ve bu açığı karşılayabilecek kapasitede olduklarını söyledi.

Kula açıklamasını şu şekilde sürdürdü; "Buraya köyünden, kazasından, hayvanlarını bırakıp gelen, çift zamanı işini bırakıp gelen tüm üretici arkadaşların önünde saygıyla eğiliyorum. Balıkesir; hayvancılığın her çeşidinin yapıldığı müstesna şehirlerden birisi. Biz de her şey var, her türlü üretim var. Ama biz üretenler olarak daha fazla destek bekliyoruz. Bütün vilayetlerde koyunculuk var ama Balıkesir'de farklı. Sizler Türkiye'de hayvancılığın en çilekeşimi aynı zamanda da en iyisini yapıyorsunuz. Bizler de Emek Yem olarak 26 sene önce sizlere en iyisini vermek üzere üretime başladık ve sizlere de en iyi hizmeti, en iyi şeyleri sunmaya gayret ediyoruz"

Koyunculuğun ve kuzuculuğun daha çok desteklenmesini istediklerini belirten Emek Yem Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula, "Türkiye'de büyükbaşa verilen desteğin küçükbaşa verilmediğini düşünüyoruz. Son yıllarda küçükbaş hayvan başına verilen desteğin de az olduğunu düşünüyoruz. Bugün koyuncu neden öksüz insan muamelesi görüyor diye düşünüyorum. Üreticilerimizin daha fazla desteklenmesi gerekiyor. Türkiye'de şu anda et açığı var ve biz bu açığı kapatmak için yurtdışından canlı hayvan getiriyoruz. Bu toprak bizim, bu hayvanlar bizim. Üreticilerimiz daha fazla desteklense iyi olmaz mı? Et açığının olduğu ülkemizde üretici daha fazla desteklenmeli. Biz tarım ve hayvancılık ülkesiyiz. Hayvan ithalatı yapmamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Emey-Yem'den emekli olan Veteriner Oğuz Şenol'a, Faruk Kula tarafından bir plaket verildi. Sempozyum sonunda gerçekleştirilen çekiliş sonucunda 15 üreticiye Şampiyon kuzu yemi, 1 üreticiye kefenek-çan-kaval, 1 üreticiye koç, 2 üreticiye de kangal köpeği hediye edildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close