Haberler

"Hayalindeki Sandalı" Eski Mobilyalarıyla Yapıyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kasım Sakallı - Bartın'da inşaat işçisi, evinin eskiyen mobilyalarını kullanarak hayalini kurduğu sandalı yapıyor.(48), AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçüklüğünden beri ırmak ve deniz ile iç içe büyüdüğünü, en büyük hayalinin kendisine ait...

Kasım Sakallı - Bartın'da inşaat işçisi, evinin eskiyen mobilyalarını kullanarak hayalini kurduğu sandalı yapıyor.

Orduyeri Mahallesi Kaynarca Caddesi'nde yaşayan inşaat işçisi İsmail Akçay

(48), AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçüklüğünden beri ırmak ve deniz ile iç içe büyüdüğünü, en büyük hayalinin kendisine ait bir sandal yapmak olduğunu söyledi.

Bu amaçla, geçen yıl İŞKUR'un Bartın Denizcilik Lisesinde açtığı ahşap tekne ve yat imalatı kursuna katıldığını belirterek, kursun ardından Kurucaş ile ilçesindeki ahşap yat ve tekne ustalarının yanında 3 ay staj yaptığını, uzaklık ve ulaşım sorunu nedeniyle staja son vermek zorunda kaldığını anlattı.

Akçay, stajda öğrendiği bilgilerle kendi sandalını yapmaya karar verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Evimin deposunda atıl duran kitaplık, dolap gibi çeşitli mobilyaları değerlendirerek sandalı yapmaya başladım. Daha büyük parçalar için yine evimde bulunan inşaattan kalma keresteleri kullanıyorum. Yaklaşık 2 aydır dışarıdan hiçbir malzeme almadan, atölyeye çevirdiğim bahçemde kursta öğrendiğim bilgilerle sandalı yapmaya çalışıyorum. 4,5 metre uzunluğunda ve 1,5 metre genişliğindeki sandalı tamamladığımda balık tutmayı amaçlıyorum. Elimde bulunan malzemelerle en az maliyetle yapmaya çalıştığım sandalı, 3 ay sonra tamamlamayı hedefliyorum."

Sandalı Bartın Irmağı'na indirmek istediğini dile getiren Akçay, ırmakta sorun yaşamazsa denize açılacağını da vurguladı.

-Keresteler Irmak'ta esnetiliyor-

Akçay, sandal yapımında genelde daha esnek olan kestane ağacının kullanıldığına işaret ederek, kullandığı sert keresteleri yumuşaması için ucuna taş bağlayarak Bartın Irmağı'na bıraktığını aktardı.

Irmakta 2 gün duran kerestelerin daha rahat esnediğini anlatan Akçay, bunun işini kolaylaştırdığını söyledi.

Akçay, bahçesine kurduğu tezgahların yeterli olmadığını ince işlerde arkadaşlarının marangozhanesini kullandığını belirterek, ailesi ve arkadaşlarının kendisine destek verdiğini de sözlerine ekledi.

Yayıncı: Atakan Çelik - BARTIN

Kaynak: AA / Yerel
title
Close