Haberler
Esed rejimiyle çatışan muhalif gruplar Halep kent merkezine girdi, İdlib'de stratejik bölgeyi ele geçirdi

Türkiye sınırı kan gölüne döndü! Muhalif gruplar kent merkezinde

Avrupa korkunç senaryoya hazırlanıyor! Hayatta kalma broşürleri bastırıldı

Avrupa korkunç senaryoya hazırlanıyor! Hayatta kalma broşürleri bastırıldı

Rus uçakları, Halep'i vurmaya başladı

Halep düştü, Rus savaş uçakları bombardımana başladı

Katıldığı organizasyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran protesto

Salondaki protesto Erdoğan'ı kızdırdı: Siyonistlerin ağzı, dili olma

Hastanelerde Uzman Hekim Sayısı Hızla Artıyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastaneside 200 uzman hekimin görev yaptığını dile getirdi.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'de 200 uzman hekimin görev yaptığını dile getirdi.

Ekici, hastanede bir çok yeni bölümler açıldığını söyleyerek, "Sağlıkta dönüşüm programı ile yaşanan değişim süreci, Kamu Hastaneleri Birliği sürecinde daha bir ivme kazandı. Yıllar öncesinde Devlet Hastanesi'nde 40, SSK hastanesinde 25 hekim bulunurken bu gün Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 200 uzman hekim görev yapmaktadır. Dumlupınar Üniversitesi ile ortak kullanım protokolü imzalayan genel sekreterlikte, akademik ünvanlı hekim sayısında ciddi bir artış göze çarpıyor. Kamu Hastaneleri Birliğinin kurulduğu gün itibarı ile DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1 profesör, 4 doçent ve 31 yardımcı doçent unvanında uzman hekim görev yapıyordu. Bugün ise 5 profesör, 13 doçent ve 67 yardımcı doçent görev yapıyor. 39 akademik ünvanlı hekimin görev yaptığı hastanede 49 artışla sayı 85'e yükselmiştir. Yine asistan sayısında 20 artış ile sayı 27 olmuştur. Ortak kullanım protokolü imzalanan hastanelerde bakanlıkça hekim planlaması yapılırken, akademik ünvanlı hekim kadroları da göz önünde bulunduruluyor. Buna rağmen hastanede öncesinde 158 uzman hekim görev yaparken bugün sayı 199'a yükselmiştir. İl geneli düşünüldüğünde ise, 257 olan toplam uzaman hekim sayısı bugün 293 tür. Pratisyen hekim sayısı 47 olmakla birlikte değişikliğin yaşanmadığı görülmektedir. 2 yıllık süreçte 36 uzman hekim artışının yaşandığı görülmekle birlikte asistan hekim sayısı ile artışın 56 olarak gerçekleşmiştir.2 Yıllık süreçte ilimizde uzaman hekim sayısının 36, asistan sayısının 20, hemşire sayısının 94 kişi arttığını söyleyebilirim. Diğer sağlık personelindeki artış ile birlikte sağlık insan gücümüz toplamda 250 kişi civarında artmıştır. Ayrıca ilimize ilk kez atanan hematoloji uzmanı, Neanotoloji uzmanı gibi kadrolar var. İnşallah kısa süre içerisinde bunlara çocuk kardiyolojisi eklenecek" diye konuştu.

Yoğun bakımlar, MS ünitesi, 2. anjio ünitesi, endokronoloji servisleri ile çevre illere hizmet verdiklerini belirten Ekici, kısa süre içerisinde organ nakil merkezi, çocuk acili gibi birimlerin de hizmete gireceğini ifade etti.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title