Haberler
NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

Gayrimenkulde yeni dönem, vergide rayiç bedel tarih oluyor

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem

İsrail Maliye Bakanı'nın 'Gazze işgal edilmeli' sözleri tepki çekti

İsrailli bakandan skandal sözler

Hastalar Kurslar Sayesinde Hayata Bağlanıyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde tedavi gören hastalara çeşitli kurslar verilerek, topluma daha hızlı uyum sağlanması amaçlanıyor.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören hastalara başta el sanatları olmak üzere çeşitli kurslar verilerek, topluma ve aileye daha hızlı uyum sağlanması amaçlanıyor.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi tarafından Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ndeki hastalara yönelik çeşitli kurslar düzenleniyor. İlaç tedavisinin yanında aldıkları kurslarla da uğraş sahibi olan hastaların durumlarında daha hızlı iyileşme görüldüğü tespit edildi. Hastanede 9 öğretmen tarafından 340 hastaya kurs verildiği belirtilirken, kurslar sayesinde hastaların topluma ve aileye uyumlarında gelişim gösterdiği ifade edildi. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde düzenlenen etkinlikle, kurs alan hastalara yönelik olarak hastane personelinden oluşan halk oyunları ekibi bir gösteri yaptı. Etkinliğe Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Ayer, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, doktorlar ve hastalar katıldı. Manisa Ruh Sağlığı Hastanesi'nde 17 kursun devam ettiğini belirten Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, "Bu 17 kurs içerisinde değişik alanlarda el sanatlarından halk oyunlarına kadar kurslarımız mevcuttur. Hastaların tedavilerinde kurslardan faydalanılıyor. Bu kurslardan ürettikleri ürünleri kermes düzenleyip satıyorlar. Her ay kurs açılıyor. Her yıl devam ediyor. Şuanda 17 kurs var ama biten kurslarımız da var. Hastanede yıl başından itibaren 27 kurs açmış bulunmaktayız. Toplamda 9 öğretmenimiz ile 340 civarında kursiyerimize eğitim vermekteyiz." dedi.

Hastaların tedavilerinin sadece ilaçlarla olmadığını ifade eden Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Ayer ise"Bu ilaçların yanında aileler ile yapılan programların, hastanelerde yapılan tedavilerin rehabilitasyonda çok önemli olduğunu her defasında vurguluyoruz. Burada halk eğitim merkezinin sağladığı destek ile bir çok alanda resim, heykel, halk oyunları gibi uğraşlar ile hastaneye yeni yatan hastalarımızın ve tedavide iyileşmekte olan hastalarımızın bilinçsel fonksiyonlarını yani zihin fonksiyonlarını daha iyi hale getirebilmek için bu uğraşlarla buluşmalarını sağlıyoruz. Buradaki çalışmamız kesinlikle zaman geçirme değildir. Hobi düzeyinde beyindeki iletişimi sağlamak ve nitelikli zaman geçirerek üretim yapmaktır. Hastaların zihinlerinde oluşan yanlış algıları, kötü düşünceleri yeni etkinlikler ile yer değiştirmektir. Böylece topluma, aileye uyumlarını arttırmak temel hedefimizdir." ifadelerini kullandı.

HASTANELERDE İŞ VE UĞRAŞ TERAPİSTLERİ ÇALIŞACAK

Sağlık Bakanlığı'nın iş ve uğraş terapistleri adı altına bir ekip oluşturduğunu belirten Ahmet Ayer, "Biz bakanlığımız adına yaptığımız yut dışı ziyaretlerde gelişmiş ülkelerde bu örnekleri görmüştük. Bakanlığımızda iş ve uğraş kadrolarını ruh sağlığı hastanelerinde ve psikiyatri servislerinde oluşturdular. Çok yakın bir zamanda iş ve uğraş terapistleri eğitimlerini tamamlayıp hastanelere atanmaya başlayacaklar. Şuanda bizim başlangıç olarak bir kadromuz var. 12 kliniğimize terapistler istedik. Terapistlerimiz bizim kadrolu öğretmenlerimiz gibi olacak. Halk eğitimdeki öğretmenler ile birlikte terapistlerimizi buluşturacağız. Temmuz ayında bu atamalar bekleniyor. Halk eğitim merkezi ile irtibatımız azalmayacak, tam tersine profesyonel anlamda daha da güzel işler olacak. Bu alanda da hastalarımıza yakınlarımıza çevredeki ailelere bu uygulamaları sunacağız. Daha önceki tedavilerde ilaç alıp hastanın yatması, oturması ve gezmesi vardı. Yapılan çalışmalar gösterdi ki bu tip aktiviteler hastalara bir katkı sağlamıyor. Saldırganlıklarını da azaltmıyor. Ama hobi düzeyindeki uğraşların yapılması ile beraber hastaların davranışları, düşünceleri ve hayatları değişti. Bu durum sadece hastanelerde değil evde ve toplum ruh sağlığı merkezinde de devam ettiği sürece tedavi olumlu şekilde artmaya başladı. Hem tıbbi tedaviler hem de hobi uğraşları hastanın gelişiminde önemli bir role sahip." şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title