Haberler

Hanefi Bostan: "Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi Düzenliyoruz"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi düzenleyeceklerini belirtti.

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi düzenleyeceklerini belirtti.

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Türk Eğitim Sen olarak, 2016 Yılının UNESCO tarafından Hoca Ahmet Yesevi Yılı ilan edilmesi münasebetiyle, 1-4 Aralık 2016 tarihlerinde Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) ile işbirliği içinde Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi'ni düzenlediklerini hatırlattı. Bu yıl yeni bir kongre düzenleyeceklerini kaydeden Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Yeni Kongremiz 7-10 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya'da Mühendislik ve Fen Bilimleri alanında, 1. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi adıyla düzenlenecektir. Kongreye Türk Eğitim Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliğine üye olan kuruluşların mensupları katılabilecektir. Bu kongreye katılım, konaklama, yemek ve ağırlama ücretsiz olacaktır. Yalnız yol masrafını katılımcıların kendileri karşılayacaktır. Türk Eğitim-Sen olarak, bilimsel işbirliği ve paylaşımın kolaylaştığı ve bir zorunluluk haline geldiği günümüz şartlarında; işbirliği girişimlerini Türk Dünyası'nda bilimsel alanlara da taşıma gayretindeyiz. Zira başta mühendislik ve fen bilimleri gibi sahalar olmak üzere birçok alanda gerçekleştirilecek ortak bilimsel kongre ve etkinlikler; Türk dünyası içinde yer alan iletişim ve kaynaşma süreçlerine büyük katkılar sağlamıştır. Bu noktada ortak bilimsel faaliyetlerin kültüre dayalı gönül köprülerini sağlamlaştıracağı çok açıktır. Bu anlamda sendikalar ve üniversiteler arasında yapılan bu faaliyet hacmini aşarak kurulan irtibatlar ve iletişim köprüleri sayesinde başta eğitim kurumları ve sivil toplum gibi alanlarda da yeni işbirliği sahaları oluşturmayı hedeflemektedir. İşbirliği platformlarındaki bilimsel çalışmalar; gelişme, sınır aşan sorunlara yönelik çözümler üretme, siyasi ve kültürel yakınlaşmayı arttırma, yeni ortaklıkların tesisi noktasında önemli rol oynayacaktır. Bildiri sunumları Türkiye Türkçesi, Türk Şiveleri, Rusça ve İngilizce dillerinden birisiyle yapılacaktır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close