Haberler
Putin'den yeni tehdit: Birden fazla Oreşnik füzesi, nükleer silaha eşdeğer

Putin, elindeki en güçlü silahla tehdit etti: Toz olursunuz

MSB kaynaklarından Halep'te başlayan savaşla ilgili ilk açıklama

Türkiye'den sınırımızda başlayan savaşla ilgili ilk açıklama

Turhan Çömez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la arasını açan olayı ilk kez Haberler.com'a anlattı

Turhan Çömez, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasını açan olayı ilk kez anlattı

Yenidoğan çetesi üyesinden kan donduran sözler: '500 gram zaten, çek tüpünü gitsin' dedi

Kaya bebekle ilgili itirafı, mahkeme salonunu buz kestirdi: 500 gram zaten...

Haliliye Belediyesi Logosunu Buldu

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın merkez ilçe Haliliye Belediyesi kurumsal kimlik olarak kullanacağı logosunu düzenlediği yarışma sonunda buldu.

Haliliye Belediyesi kurumsal kimlik olarak kullanacağı logosunu düzenlediği yarışmanın sonunda buldu. Hilton Otel'de düzenlenen logonun tanıtım ve teknik detaylarının anlatıldığı toplantıya Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin yanı sıra diğer belediye başkan yardımcıları katıldı. Toplantının başında konuşan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, logoda mekandan çok Halili vasıfların ön plana çıkarılmasını istediklerini ve logonun tamamen şeffaf bir jüri tarafından değerlendirildiğini söyledi.

Daha sonra logonun teknik raporunu basın mensuplarıyla paylaşan Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Abdullah Ekinci toplam 111 katılımcının olduğu 320 eserin incelendiğini söyledi. İkinci değerlendirmeye 11 adet eserin kaldığını kaydeden Ekinci, "11 eser üzerinde yapılan ikinci değerlendirmede; "Mavi" Rumuzlu Emine Maç'a ait eser 1.lik ödülüne; "abrz01" Rumuzlu Abuzer Gökçü'ye ait eser 2.lik ödülüne; "Çallı" Rumuzlu Mustafa Baytar'a ait eser 3.lük ödülüne değer görülmüştür. Jüri üyelerinin birinci gelen eser üzerinde yeniden bir düzenleme yapılması istenmiş olup, jüri üyelerinin istekleri doğrultusunda logo-amblem yeniden düzenlenmiştir" dedi.

AMBLEM- LOGO BİLGİSİ

Ekinci, "Amblem-Logo; tasarım bakımından ele alındığında; Haliliye ilçe sınırları içerisinde yer alan coğrafî, tarihi, kültürel değerleri ile turistik mekânların görselleri, stilize edilerek "Haliliye Belediyesi"ni temsil edecek bir kompozisyon haline getirilmiştir. Tasarım sade, kolay anlaşılır ve akılda kalıcı bir etkidedir. Kompozisyonda üç renk kullanılmıştır (Turkuaz, Sarı/Opal, Beyaz) Amblem-logoda kullanılan turkuaz; en üst düzeydeki değişimin ve dönüşümün sembolüdür. Sarı; ışığın, sevincin, üretim ve verimliliğin rengidir. Beyaz ise; saflığın, temizliğin, iyi niyetin, uysallığın, esnekliğin, hoş görünün yanı sıra "sabrın" sembolü olarak kullanılmıştır. Bu renklerin insanlar üzerinde bıraktığı etki belediyenin belirlediği misyon ve vizyonuna uygun olduğu düşünülmüştür" diye konuştu.

TARİHİ VE KÜLTÜREL ARKA PLANI

Logonun tarihi ve kültürel arka planını anlatan Ekinci, şunları kaydetti: "Amblem- logoda sembolik olarak "Göbeklitepe T steli" kullanılmıştır. Bu kompozisyonun, bir öykü, bir anlatım ya da bir mesaj ifade ettiği düşünülmektedir. Haliliye Belediyesi yazısının orta kısmında su formu simgelenmiştir. Sarmal şeklinde tasarlanan su aynı zamanda Karakoyun deresinde akan su ile sulama kanalından akan suyu sembolize etmektedir. Bundan dolayı bizim medeniyetimiz bir nehir ve vaha medeniyetidir. Su hayatın kaynağıdır. Su, sesiyle huzur, gücüyle enerji verir ve medeniyetlerin görünmez kahramanıdır. Haliliye İlçemizin de önemli bir değeri olmalıdır. Güvercin; Güvercinin beyaz olması temizliği, saflığı adaleti simgelemektedir. Hz. Halil İbrahim Peygamberin felsefesini ve birleştiriciliğini simgeler. Güvercin; Yunan ve Roma mitolojisinde oldukça sık görülür. Dinsel inanışta da güvercinin farklı bir yeri vardır. Üç büyük dinde de güvercin kendini gösterir. Güvercinle ilgili ilk dinsel bilgiler Tevrat'ta yer alır. İslamiyet'te Hz. Muhammed'in hicretinde Sevr Dağı'nda sığındığı mağaranın girişinin örümcekler tarafından ağla kapatıldığı, bir güvercinin de orda yuva yaparak onu kurtardığı aktarılır. İslamiyet'te aileye bağlılığın simgesi olan güvercin, insanlar arasında gönülden gönüle sevgi taşıyan bir hayvan olarak da kabul edilir." Tanıtımın sonunda jüri üyelerine ve dereceye girenlere plaket ve ödülleri verildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel
title