Gümüşhane Derelerine 7 Bin 500 Yavru Alabalık
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce 2005 yılında başlatılan "Doğal Dere Alabalığı Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması" projesi kapsamında Gümüşhane'de 2 ayrı dereye 7 bin 500...
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce 2005 yılında başlatılan "Doğal Dere Alabalığı Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması" projesi kapsamında Gümüşhane'de 2 ayrı dereye 7 bin 500 kırmızı benekli doğal alabalık bırakıldı.
Geçtiğimiz yıl anaç alımı yapılarak Maçka Altındere Üretme İstasyonunda üretilen yavru balıkları, tekrar alındıkları derelere bırakıldı. Kelkit ilçesine bağlı Balahor deresi ile Torul ilçesine bağlı Çit deresinde gerçekleştirilen törenle buralara toplam 7 bin 500 adet yavru alabalık salındı.
Torul ilçesi Gümüştuğ köyünde Çit deresine 5 bin adet yavru alabalık salımı Bölge Müdürlüğü personeli ve köylülerin katılımı ile gerçekleştirilirken, Kelkit İlçesi Balahor deresinden alınan anaçlardan üretilen 2 bin 500 yavru alabalığın salımına Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Belediye Başkanı Muammer Duran, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, 12. Bölge Müdür yardımcısı Hasan Terzioğlu, Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, Tarım İlçe Müdürü Hüsamettin Meral ve köy halkı katıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, projeyle derelerdeki biyolojik çeşitliliğin korunması, sportif olta balıkçılığının geliştirilerek yöre insanına ekonomik fayda sağlanması ve doğa turizminin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi. - GÜMÜŞHANE