Gümüşhane'de 'Yöremizde Sanat Var' Projesi
Gümüşhane Gençlik Merkezi tarafından SODES kapsamında yürütülen ‘Yöremizde Sanat Var’ projesi ile Gümüşhane’nin en ücra köşeleri tiyatro ile buluşuyor.
Gümüşhane Gençlik Merkezi tarafından SODES kapsamında yürütülen 'Yöremizde Sanat Var' projesi ile Gümüşhane'nin en ücra köşeleri tiyatro ile buluşuyor.
Tiyatro ile hiç tanışmamış bireylere tiyatroyu tanıştıracak proje kapsamında daha önce birçok eseri sahneye koyan Gümüşhane Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibi yönetmen Mesut Budak yönetiminde üç aylık bir süreçte oyunculuk eğitimi aldı.
Tüm ilçe merkezleri ile Özkürtün, Öbektaş, Gümüşgöze, Yeşilbük, Özkürtün beldelerinde sahnelenecek olan oyun ayrıca İnkılap, Altınpınar, Tekke, Salyazı ve Yağmurdere köylerinde sahneye konulacak.
Özellikle köylerde yaşayan ve hayatlarında hiç tiyatro oyunu görmemiş öğrenciler için önemli bir adım olan ve 12 ay sürecek olan proje ile bugüne kadar 4 yerleşim yerinde oyunu sahnelediklerini, 11 bölgede daha sahneleyeceklerini kaydeden Gençlik Merkezi Müdürü Selman Eroğlu, "Bize geri dönüşler güzel, buda bizi mutlu ediyor eve yaptığımız işe daha çok bağlıyor" dedi.
"PROJE İLE GENÇLİK MERKEZİNE OLAN İLGİ ARTTI"
Tiyatro ekibinin dram, komedi ve sokak tiyatrosu oyunlarından örnekler sahnelediğini dile getiren Eroğlu, "İlk yaptığımız sokak tiyatrosunda kadına şiddet konusunu ele aldık. Bunu halkın en çok yoğun olduğu yerlerde, şehir merkezinde yaptık. İkincisi teknoloji ve aileydi. Üçüncüsü ise madde bağımlılığı ile ilgili bir tiyatro çalışmasıydı. Bunların geri dönüşleri çok güzel oldu. Bu tiyatrolar ile yeni gençler kazandık. Gençlik merkezine olan ilgi artı. Bu tür faaliyetler gençlerimizin zamanları en şekilde değerlendirmeleri için bir fırsattır. Onları kötü alışkanlıklarından bir nebze uzak tuttuğumuzda bizler çok mutlu oluyoruz. Çünkü gençler bizim geleceğimizdir" diye konuştu.
"HAYATTA KENDİLERİNE ROLLER BİÇİYORLAR"
Projenin sanat yönetmeni Mesut Budak ise proje kapsamında birçok konuyu ele almak istediklerini belirterek, "İlk olarak fırsat eşitliğini ele aldık. Bunun yanında sosyal sunum hizmeti yapmak istedik. ve bunu yaptığımızı düşünüyoruz. Çünkü tiyatromuzu on beş yere götürüyoruz. Bu sosyal hizmet içerisinde sadece tek bir kesime hitap etmiyoruz" ifadelerini kullandı.
Oyun sırasında çocuk ve yetişkinleri de sahneye çıkarak çeşitli yarışmalar düzenlediklerini ifade eden Budak, "Bu yarışmalar ile küçükte olsa hayatta kendilerine bir rol biçmiş oluyorlar. Sonucunda küçük ödüller alarak motive oluyorlar" şeklinde konuştu.
Proje koordinatörü olarak görev yaptığını dile getiren gençlik lideri Onur Yayla da 1 koordinatör, 8 tiyatro oyuncusu ve 1 idari destek personeli ile projenin yürütüldüğünü, proje ile en ücra yerlerde tiyatro ile hiç tanışmamış kişilerle tanıştırıp, onların sevinç kaynağı olmayı amaçladıklarını söyledi. - GÜMÜŞHANE