Gto'da "Hayatımız Sınav" Semineri Düzenlendi
Gaziantep Ticaret Odası'nda, "Hayatımız Sınav" konulu seminer düzenlendi.
Gaziantep Ticaret Odası'nda, "Hayatımız Sınav" konulu seminer düzenlendi.
Şahinbey Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nce rehberlik öğretmenleri, idareciler ve öğrencilere yönelik düzenlenen seminere konuşmacı olarak eğitimci-yazar Cihat Şener katıldı.
Şener, seminerde, "4+4+4" yeni eğitim sistemi hakkında bilgi verdi.
"4+4+4"ün bir eğitim sitemi olmadığını sadece yeni bir model olduğunu belirten Şener, eğitimdeki değişikliklerin sonuçlarının 1 veya 2 yılda görülmeyeceğini aktardı.
Yeni sistemin uygulanmaya başladığını hatırlatan Şener, "Bu modelin doğru model olup olmadığını biz 5 sene sonra göreceğiz, bekleyeceğiz" dedi.
Yeni eğitim sisteminin kendisini kaygılandırdığını aktaran Şener, "Bizim çocuklarımız okulu sevmiyorlar zaten. Yıllardır sevdiremedik çocuklara. 5 sene sonra okulu sevmeyen çocukların sayısının artmasında kaygılanıyorum. Çünkü çok erkene alındı. Ama bu kararı aldı bu ülke. O zaman tartışmanın bir yararı yok" diye konuştu.
Şener, yeni eğitim sisteminin pozitif tarafları da olduğunu, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasının "iyi" olduğunu kaydetti.
Şener, rehber danışmanların ve öğretmenlerin bu duruma hazırlanarak, donanımlı hale gelmesini istedi.
Dershanelerin kapatılması halinde yerine konulacak bir şey bulunması gerektiğini ifade eden Şener, "İhtiyaç var mı- Var. Fen Lisesi'ne gidecekler gidecek mi- Gidecek. Kaç kişi istiyor fen lisesini 10 bin. Kaç kişi alacak- 100. Ne yapacak bu adamlar-" şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dershaneler konusunda söylediklerinin doğru olduğunu dile getiren Şener, kendisinin de bazı dershanelerde muzdarip olduğunu ifade etti.
Muhabir: Zerin Özdilek
Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP