Haberler

Grtc'den '15 Temmuz ve Yeni Kütahya' Konulu Panel

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küresel Araştırma ve Düşünce Merkezi (GRTC) tarafından düzenlenen ’15 Temmuz ve Yeni Kütahya’ konulu paneli yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Küresel Araştırma ve Düşünce Merkezi (GRTC) tarafından düzenlenen '15 Temmuz ve Yeni Kütahya' konulu paneli yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Suat Kolukırık, Avukat Rıza Saka, Doç. Dr. Süleyman Elik ve GRTC Genel Başkanı Mustafa Önsay katıldı.

Panel'de Medeniyet Üniversitesi'nden Doç. Dr. Süleyman Elik, darbe girişiminin ekonomik ve uluslararası boyutuna değinirken çarpıcı bilgiler verdi.

Süleyman Demirel Üniversitesinden Prof. Dr. Suat Kolukırık, ise toplumda hem FETÖ'cü yapılanmayı anlatırken hem de 15 temmuzun toplumsal yönüne vurgu yaparak sosyolojik tespitlerde bulundu.

Hukukçular Derneği üyesi Avukat Rıza Saka, televizyon programlarında devamlı dile getirdiği bu ihanet şebekesinin tarihi sürecini anlatarak nasıl devlet içerisine sızdığını bir kez daha dile getirdi.

Bu yapılanma sadece bir örgütün ilerisinde yeni bir din algısı oluşturduğu vurgusunu dile getiren GRTC Genel Başkanı Mustafa Önsay, din sosyolojisi üzerinden tanımlayarak bu yapıyı çözümledi.

Panel sorası açıklamalarda bulunan GRTC Genel Başkanı Musatafa Önsay, "Panel'de Kütahya'dan, Türkiye'yi ve 15 Temmuz'u anlamaya ve anlatmaya çalıştık. Konuşmacılarımız sunumları ile başlayan panelimiz daha sonra dinleyici soruları ile daha üst perdeye taşınmış oldu. 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sadece salt bir olay olarak nitelendirmekten yana bir olay örgüsünün parçası niteliği taşımaktadır. Panelimizin temel hedefi ise 15 temmuzu geniş perspektif ile hem dini hemde sosyolojik aynı zamanda da uluslararası düzlemde açıklamaya çalışmaktır. ABD'den Çin'e, Afrika'dan Rusya'ya uzanan bir yapının uluslararası alanda nasıl var olduklarını siyasi boyutundan toplumsal yapısına ekonomik sisteminden kültürel değişimlere ve din algısını nasıl oluşturduğuna kadar kapsamlı ve bilimsel bir müzakere ortamı ile dillendirmeye ve anlatmaya çalıştık. Uluslararası bir örgüt argümanlarını toplumlara göre dini, etnik, kültürel ve ekonomi yönünde nasıl kullandığı uzmanlarımız anlattılar. Egzantrik bir yapıya sahip olan fetö yapılanmasını tüme varım yöntemi ile çözümlemeye çalıştık. Aynı zaman da 15 temmuzda halkın nasıl bir tepki gösterdiğini ve hangi ruh haliyle hareket ettiğini uzmanlarımız somut olaylar ile anlattılar.Gerçekleştirdiğimiz panelde hem 15 Temmuz'u hem de FETÖ yapılanmasını uzmanlarımız farklı bakış açılarını bir arada değerlendirerek konuyu bir bütün haline getirmişlerdir. Kütahya'da böyle bir panelin düzenlenmesi Anadolu'da bu yapılanmanın çözümlenmesine yardımcı olacaktır. Köklü bir Anadolu şehri olan Kütahya'da bu konuların gündeme getirilmesi ise artık ülke olarak her karış toprağında bu yapıyı anlaşılıp temizlenmesine yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close