Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Olay iddia: 7 kişiyi öldürüp intihar eden cani 'Karım beni aldatıyor' demiş

7 kişiyi öldüren cani tek bir cümle sarf edip silahına sarılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yeni dava

Erdoğan, mahkemedeki o sözleri affetmedi

Göz Tansiyonu Görme Kaybına Yol Açıyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maya Göz'den Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.İbrahim Taşkın, göz tansiyonunda erken teşhis ve tedavinin görme kaybını önlediğine dikkat çekti.

Maya Göz'den Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İbrahim Taşkın, göz tansiyonunda erken teşhis ve tedavinin görme kaybını önlediğine dikkat çekti.

Orta yaş hastalıklarının başında gelen ve göz tansiyonu olarak bilinen glokom, erken teşhis edilmezse zamanla kronikleşiyor ve görme kaybına yol açıyor.

Maya Göz'den Op. Dr. İbrahim Taşkın, glokomun en tehlikeli yönünün fazla belirti göstermemesi olduğunu vurgulayarak, "Glokom sinsi bir hastalık olup genellikle geç dönemde belirti verir ve belirtiler ortaya çıktığında ciddi görme kayıpları oluşmuştur bile" dedi.

Özellikle dar açılı glokomda çok ciddi göz ağrısı, bulantı ve kusma gibi belirtilerin görülebildiğini söyleyen Taşkın, "Bu hastalar şiddetli ağrı nedeniyle göz hekimine giderler. Ancak glokomların çoğu açık açılı glokom olup bunlar nadiren göz ve çevresinde ağrıya neden olurlar. Bu nedenle hastalar çoğunlukla görme kaybı ile gelirler ve bu da hastalığın terminal safhasına gelmesi demektir" diye konuştu.

Dr. Taşkın, hastalığın tanısının, rutin göz muayenesi ile konduğunu söyleyerek, "Belirtilerin az olması nedeni ile tanıda en önemli etken periyodik göz muayenesi ve muayenede göz tansiyonunun ölçülmesidir. Bu nedenle Maya Göz'de muayene olan her hastanın göz tansiyonu ölçülmektedir. Bu sayede birçok glokom hastası teşhis edilmektedir" şeklinde konuştu.

Glokomun tedavisine de dikkati çeken Taşkın, "Glokomun tipine ve evresine göre tedavi değişiklikler içerir. Bunlar aşama aşama izlenebileceği gibi hastalığın evresine ve hastanın sosyo-kültürel durumuna göre de farklılıklar içerir. Öncelikle medikal tedavi ile başlanır. Bu amaçla değişik etki mekanizmaları olan göz damlaları kullanılır" dedi.

Taşkın, ikinci tedavi yönteminin Selektif Laser Trabeküloplasti (SLT) olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"SLT'de çok düşük enerjili bir laser ile trabeküler ağ dediğimiz göz içi sıvısının dışarı atımını sağlayan bölgede ki küçük kanalları genişleterek dışa akımı arttırır. Bu tedavi ağrısız bir tedavi olup ayaktan ve poliklinik ortamında uygulanabilir. Bu tedavinin uygulanması ile birlikte hastaların ilaç kullanımı azalmakta veya tamamen kesilmektedir. Ayrıca yeterli göz tansiyonu düşüklüğü sağlanan hastalarda Glokomun ilerlemesi durdurulabilmektedir. Özellikle birden çok ilaç kullanan ve ilaç kullanmak istemeyen hastalar için çok önemli bir alternatiftir." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title