Haberler
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'da şiddetli deprem! Sarsıntı çevre şehirlerden de hissedildi

Kabine sonrası Erdoğan'dan yetkisiz çakar kullananlara net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Erdoğan'dan Kabine sonrası net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Ailesini katleden Bahtiyar Aladağ berber dükkanında aylarca atış talimi yapmış

7 kişiyi öldüren cani, katliama aylar öncesinden hazırlanmış

11 ilde daha okullar tatil edildi,

11 ilde daha okullar tatil edildi

Görüntü Kirliliği Panelle Anlatıldı

Görüntü Kirliliği Panelle Anlatıldı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Silifke'miz Evimiz, Evimiz Tertemiz" 20 - 26 Mart Silifke Temizlik Haftası kapsamında "Görüntü Kirliliği" konulu panel düzenlendi.

" Silifke'miz Evimiz, Evimiz Tertemiz" 20 - 26 Mart Silifke Temizlik Haftası kapsamında "Görüntü Kirliliği" konulu panel düzenlendi.

Silifke Kültür Merkezinde panel yöneticiliğini Prof. Dr Halis Uğuz'un yaptığı panele Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Yrd. Doç.Dr. Tolga Levent, Özel Çevre Koruma Şube Müdürü Ziraat Mühendisi İbrahim Karaca ve Çevre Mühendisi Merve Yeşildağ konuşmacı olarak katıldı.

Panelin ilk konuşmacısı Yrd. Doç. Dr. Tolga Levent, kentsel planlamanın yörelerin sosyal, kültürel ve iklimsel yapılarına göre değil tek tip ekonomik yapıları her yerde aynı manzaraya neden olduğunu bununda görüntü kirliliği oluşturduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Levent, kent içinde gelişi güzel plansız yapılaşmanın, ilan panolarının, işyerlerini belirten levhaların görsel kirliliğe yol açtığını, merkezi hükumetin yerel yönetimlerin karar alma sürecine çıkaracakları yasa yönetmeliklerle katkı sağlayarak engel olmalarını temin edebileceklerini ifade etti.

Çevre Koruma Şube Müdürü Ziraat Mühendisi İbrahim Karaca'da, çevreye ve doğaya karşı insanların görevlerinin çok önemli olduğuna değindi, bu konuda vatandaşlara ve yenil nesil gençlere temel bilgiler verilmesi gerektiğini anlattı. Karaca, özel çevre koruma alanlarındaki görüntü kirliliğine neden olan kaçak kum alımları, orman içi ulaşım yolları ve yangınlar hakkında izleyenlere sinevizyon eşliğinde uyarıcı hatırlatmalarda bulundu.

Çevre Mühendisi Merve Yeşildağ ise, geri dönüşüm konusunda Silifke Belediyesi ile ÇEVDOSAN firması olarak birlikte bir çalışma yürüttüklerini, geri dönüşüme müsait olan ama bunun bilincinde olmayan insanların yol açtığı görüntü kirliliği konusunda ve bu konuda yapılacak çalışmalar hakkında davetlilere açıklamalar yaptı.

Panelin yöneticiliğini yapan Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr Halis Oğuz ise görüntü kirliliği konusunda insanların üzerinde düşen görevlerin olduğunu ve bu konuda herkesin çevreye ve doğaya karşı daha duyarlı davranması konusunda genel değerlendirmeler yaparak paneli bitirdi.

Panel sonunda Prof Dr. Halis Oğuz'a plaketini Silifke Belediye Başkan vekili Ali Usca verirken, Yard. Doç Dr. Tolga Levent'e plaketini Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman verdi. Özel Çevre Koruma Şube Müdürü İbrahim Karaca plaketini Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ömer Tol'un elinden alırken, ÇEVDOSAN yetkilisi Merve Yeşildağ ise plaketini Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dr. Nesrin Esin'in elinden aldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title