Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Görele'de Doğaya 500 Sülün Bırakıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce oluşturulan '2013 Yılı Doğaya Keklik ve Sülün Yerleştirme Eylem Programı' çerçevesinde Görele'de 500 adet sülün doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce oluşturulan '2013 Yılı Doğaya Keklik ve Sülün Yerleştirme Eylem Programı' çerçevesinde Görele'de 500 adet sülün doğaya bırakıldı.

Samsun Gelemen Sülün Üretme İstasyonundan Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Giresun Şube Müdürlüğü'nce alınarak, Giresun'un Görele ilçesine bağlı Dokuzgöz mevkiinde bulunan adaptasyon kafeslerine bırakılarak 10 gün bekletilen 500 adet sülün doğaya salındı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Giresun Şube Müdürü Ertan Kuduban, Gelemen Üretme İstasyonu'ndan getirilen sülünlerin doğaya salınmadan önce adaptasyon ve kanat gelişimi için Dokuzgöz mevkiinde adaptasyon kafesi kurduklarını söyledi.

Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı Giresun Şube Müdürlüğünce 2005- 2012 yılları arasında 3 Bin 900 Keklik, 3 Bin 300 sülünün doğaya yerleştirildiğini belirten Kuduban, "Görele'nin Dokuzgöz Mevkiinde ise ilk etapta 500 sülünü doğayla buluşturduk. Amacımız Orta ve Doğu Karadeniz'in değerli hayvanı olan ve nesli tükenmeye başlayan sülün hayvanının popülasyonunu arttırmayı sağlamaktır. İlk etapta doğaya 500 adet sülün bırakarak yırtıcılarla mücadelemizi yaptık ve bu mücadeleye devam edeceğiz. Bıraktığımız sülünlerin yüzde 50'sini yaşatabilirsek hayvan sayımız gelecek yıllarda 10 binleri, 20 binleri bulacaktır. Buda Avrupa ülkelerinde olduğu gibi bölgemizi turizme kazandırıp, ekonomiye katkı sağlayacaktır. Sülünlerin doğaya bırakılma çalışmalarımızda bize destek veren Görele Avcılar ve Atıcılar Derneğine teşekkür ediyorum" dedi.

Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ise, doğal dengenin korunması ve sülün neslinin devamının sağlanması amacıyla yapılan bu uygulamayı desteklediklerini söyledi.

Kuduban, Başkan Melikoğlu, Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, İlçe Emniyet Müdür Vekili İlhan Yıldırım, Görele Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı İlhan Fuat Tavacı ve diğer daire amirleri sülünleri doğaya bıraktı. Görele'de bir hafta sonra ikinci etap 500 sülünün daha doğaya bırakılacağı bildirildi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title