Haberler

Göçmen Kaçakçılığının Bedelini Vatandaşlar Ödüyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, Çanakkale için yaşamsal önem taşıyan mülteciler, insan tacirleri konusunun Meclis tarafından araştırılması gerektiğini söyledi.

MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, Çanakkale için yaşamsal önem taşıyan mülteciler, insan tacirleri konusunun Meclis tarafından araştırılması gerektiğini söyledi. Daha önce bu konuda TBMM'ye önerge veren Tuna, meclisin çalışmalarını tamamlaması nedeniyle görüşülemeyen bu konunun, 1 Kasım seçimleri sonrasında da takipçisi olacaklarını kaydetti.

MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, Çanakkale'nin Ayvacık kıyılarının Yunanistan'ın Midilli Adası'na çok yakın olması dolayısıyla yoğun bir biçimde göçmen kaçakçılığına ve insan ticaretine sahne olduğunu hatırlattı. İnsan kaçakçılarının silahlı olmaları ve bölge halkı üzerinde korku ve panik oluşturmalarının bölgede güvenliği ve sosyal hayatı ciddi ölçüde tehdit ettiğini hatırlatan Tuna, dün yaşanan ve 1 kişinin ölümü 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayın, durumun vahametini ortaya koyduğunu kaydetti. Daha önce bu konuda bir meclis araştırması isteyen Tuna, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Tuna, "Bu durum, bütüncül bir devlet politikasının uygulanmadığının ve insan kaçakçılığı ile gereği gibi mücadele edilmediğinin bir göstergesi. Devletin bu politikasızlığının ve koordinasyonsuzluğunun bedelini ise hem hayatlarını, geleceklerini, mal varlıklarını, ailelerini kaybeden kaçakçılık kurbanları masum insanlar, hem de bu kaçakçılık güzergahında yaşamakta olan masum yerel halkın ödemekte. Devletin her iki tarafı da sahipsiz ve korumasız bıraktığını gören insan ticareti mafyası ise artık giderek arsızlaşmış vaziyettedir" dedi.

Ülkenin çok büyük bir göç baskısı altında kaldığını da vurgulayan Tuna, "Ülkemize gelen göçmenlere karşı hükümetin bütüncül bir politika uygulayamadığını hep birlikte müşahede ediyoruz. Bu durum ülkemizi dünyada insan kaçakçılığının, insan kaçakçılığını trafiğinin neredeyse tam ortasına oturtmuş vaziyette. 2013 yılında bizzat bu işleri koordine etmesi için Göç İdaresi altında 180 milyon lira bütçeli ve 81 ilde teşkilatı olan bir kurum kuruldu. Türkiye'de bu suçla ilgili olarak 200'li yılların başından itibaren kağıt üzerinde mücadele edilmektedir. İlgili uluslararası sözleşmeler onaylanmış yasal düzenlemeler yapılmış güvenlik güçleri ve yargı mensuplarına yönelik eğitimler yapılmış ve bir mağdur destek sistemi oluşturulmuştur. Ancak sahaya inildiğinde durumun hiçte öyle olmadığı görülmektedir. İnsan ticareti rakamları her sene giderek artmakta ve çeşitli kurumların yayınladığı rakamların birbirini tutmaması kamuoyuna ciddi soru işaretlerine neden olmaktadır. Bu durum bütüncül bir devlet politikasının uygulanmadığın ve insan kaçakçılığı ile gereği gibi mücadele edilmediğinin bir göstergesi durumundadır. Bu çerçevede konuyla ilgili olarak MHP grubundan 28 milletvekili arkadaşımızın imzası ile 4 Eylül tarihinde bir meclis araştırması önergesi verilmiştir. Meclis'in çalışmalarına son vermesi bu konunun yeni yasama dönemine kadar gündeme alınmasını önemli hale getirmekte. Fakat MHP olarak bizler bu konunun öneminin farkındayız. Yeni yasama döneminde de bu konuyu tekrar gündeme getirerek bir Meclis araştırma komisyonunun oluşturulması için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close