Giresun'da Öğrencilere "Model İnsan ve Sivil Toplum Kuruluşlarınım Önemi" Anlatıldı
Giresun’un Görele İlçesinde eğitim ve öğretimine devam eden Nihat Gürel Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine yönelik, 'Model İnsan ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi’ konulu konferans verildi.
Giresun'un Görele İlçesinde eğitim ve öğretimine devam eden Nihat Gürel Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine yönelik, 'Model İnsan ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi' konulu konferans verildi.
İstanbul'da Kurulu bulunan Görele Dernekler Federasyonu Başkanı Birol Kardaş'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Görele Dernekler Federasyonu Onursal Başkanı İnşaat Mühendisi Sadi Kaya, aynı derneğin kurucularından ve eski Başkanı, AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı, olan Turizmci Yazar Ali Bilir ve Okul Müdürü Engin Kurt katıldı.
Okulun konferans salonunda düzenlenen konferansta konuşan Görele Dernekler Federasyonu Başkanı Birol Kardaş, "Bu eğitimlerin faydalarını ileriki günlerde göreceksiniz. Burada alacağınız bilgilerin günlük yaşantınızda, iş yaşantınızda ve aile yaşantınızda sizlere büyük faydaları olacaktır. Yapılan tüm çalışmalar sizler için" dedi.
Görele Dernekler Federasyonu'nun ilk başlama yılının 1998 yılında İstanbul'da 4 dernekle başladıklarını ve bu gün ise 52 tane derneğe ulaştıklarını belirten Kardaş, "Bu 52 dernekle bir araya geldik ilk önce 100 sonra 200 kişilik salonlarda geceler düzenledik. En son bağcılar olimpik salonunda düzenlediğimiz gecede yaklaşık 10 bin kişi topladık. Bu gün Görele'de bir Fakülte birde Yüksekokul varsa bu Görele Dernekler Federasyonun eseridir. Bunu açık yürekle söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.
'Görele İlçemizin kurtuluşu olan bir 13 Şubat'ımız var' diyen Kardaş, " Giresun'un kurtuluş günü yok derler ama var. Çünkü Görele Giresun'un ilçesidir 13 Şubat kurtuluş günü aynı zamanda Giresun'un da kurtuluş günüdür. 2008 yılında gazetelerde 15 ilde üniversite kurulacak diye bir haber çıkmıştı bizde Giresun'a da kurulsun diye bir çalışma başlatarak bu konuyu TBMM'ne kadar götürdük. O günlerde bizimle dalga geçtiler ama ondan sora Giresun'a Üniversite olayı gerçekleşti. Biz o zaman dedik ki Görele'ye Fakülte isteriz dedik, dediler ki tamam Giresun'a üniversite olur ama Görele'ye Fakülte olmaz dediler. Görele'ye Fakülteyi Görelelilerin bir araya getirerek listeler hazırlandı Ankara'ya YÖK'e götürdük. Ankara'ya gittiğimizde Görele'nin üzeri çizilmişti o zamanda iki yıllık yüksekokul istemiştik Görele'nin üzeri çizilince milletvekillerimizi bürokratlarımızı herkesi ayağa kaldırdık ondan sonra Giresun Üniversitesine geldik ve Rektörle pazarlık yapmaya başladık dedik ki biz artık iki yıllık yüksekokul istemiyoruz Fakülte istiyoruz dedik Rektör bize madem siz buraya kadar geldiniz size bir yüksekokul yazalım gidin demişti sonra iş inada bindi dediler biz yazarız ama siz bunu YÖK'ten çıkartabilir misiniz bilemeyiz dediler. Biz burada emeği geçen başta milletvekillerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Bize siz yazın biz YÖK'ten çıkartırız dediler ve bu gün Görele'de 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluyla birlikte Güzel Sanatlar Fakültesi kazandırdık. Bu gün Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda 615 öğrenci eğitim görüyor. Evet, belki model insan olamayız ama yaptıklarımızla faaliyetlerimizle birilerine örnek olduğumuzu düşünüyoruz. Bu konuda şunu söylemek istiyorum siz gençlere önce bir birimizi sevmekle başlayalım her türlü eğlenceyi yapacağız ama eğitim-öğretime mutlaka zaman ayıracağız. Bu gerçekten çok önemli eğer her şeyi dengeli yapabilirsek işte o zaman hayatta başarılı oluruz. Ama hayatınızı mutlaka bir denge ve düzen üzerine oturtturmamız lazım" diye konuştu.
Konuşmanın sonunda Konuşmacı Birol Kardaş'a konuşmasından dolayı bir öğrenci tarafından çiçek verildi. - GİRESUN