Genç Girişimcilerin Gözdesi Kafeler
Son yıllarda popülerliğini arttıran ve neredeyse her semtte renkli konsept ve zengin menüleriyle bir çok insana hitap eden kafeler, genç girişimcilerin gözdesi haline geldi.
Son yıllarda popülerliğini arttıran ve neredeyse her semtte renkli konsept ve zengin menüleriyle bir çok insana hitap eden kafeler, genç girişimcilerin gözdesi haline geldi. Özellikle 2000'li yıllarda Türkiye'de hızla gelişmeye başlayan kafe kültürü birçok insana da iş istihdamı sağlıyor.
Genç girişimci ve aynı zamanda Allegro Cafe'nin sahibi Kerem Kaya, asıl amacının insanlara sosyal ortamlar sunmak olduğunu belirterek, "Yaklaşık 5 yıldır organizasyon işleriyle uğraşıyordum. Sonradan kafe sektörü ilgimi çekti. Biraz araştırmalar yaptım ve araştırmalar sonucu kafelerin birçok girişimcinin gözdesi olduğunu fark ettim. Kafe sektörüne asıl ilgiyi ise genç girişimciler gösteriyor. Bende onlardan biri olduğum için ayrıca mutluyum. Ancak kafe işletmeleri konusunda toplumda farklı görüşler mevcut. Bazın insanlar kafeleri boş zaman geçirilen yerler olarak görüyor ve tarif ediyor. Fakat ben kafeleri insanları boş zamanlarını geçirdikleri yerler olarak görmüyorum. Tam tersi insanlar kafelerde, siyaset, edebiyat, müzik, spor, sanat ve birçok benzeri konu hakkında konuşup yeni bilgiler edinebiliyorlar. Kısacası insanlar kafe ortamında ufak veya geniş gruplar halinde beyin fırtınaları yapıyorlar. Bende kafeme kitaplık bölümü yaparak müşterilerimin hizmetine sundum. Müşterilerim diledikleri kitabı alıp okuyabiliyorlar ve hatta isterlerse eve götürüp kitabı okuyup bitirebiliyorlar. Daha sonraları hiç bir uyarıya gerek kalmaksızın kitabı aldıkları yere bırakıyorlar. Burada temel olarak anlatmak istediğim konu kafeler boş zaman geçirecek mekanlar değil, tam tersi kültürlerin ve birçok konunun dile gelip yaşatıldığı ortamlardır" dedi.
"EVLERİNDEN ÇOK KAFELERDE VAKİT GEÇİRİYORLAR"
Günümüzde birçok insan evinden çok kafelerde arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi tercih ettiğini anlatan Kaya, "Uzmanlar yaptıkları araştırmalarda özellikle büyük şehirde yaşayan insanların yüzde 70'e yakınının evlerinden çok kafelerde vakit geçirdiğine dikkat çekiyor. İnsanlar her geçen yıl evlerinden biraz daha uzaklaşıp arkadaşlarıyla sıcak sohbetler edebilecekleri mekanlara gidiyorlar. Evlerini adeta otel gibi kullanıyorlar. Fakat bu durum insanların sosyalleşmesine büyük katkı sağlıyor. İnsanlar sosyalleşmeye başladıkları zaman toplum içi iletişimde daha düzenli ve sağlıklı bir şekilde sağlanıyor" diye konuştu. - DİYARBAKIR