Genç Girişimciler, Üniversitelilere Tecrübelerini Anlattı
Yeni mezun olan ve iş hayatına atılan girişimciler, SEU MYO Dış Ticaret ve Muhasebe bölümleri öğrencilerine çalışma hayatında karşılaştıkları güçlükleri anlattı.
Diyarbakır'ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi, kaliteli eğitimin yanı sıra öğrencilerini hayatın içinden bilgilerle de donatıyor. Zaman zaman iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının temsilcileri üniversitede ağırlanarak, öğrencilerle buluşturuluyor. Bu kapsamda İşletme bölümünden dereceyle mezun olduktan hemen sonra iş hayatına atılan Veysi Kaya ile Sinan Katıldı tecrübelerini üniversitelilerle paylaştı.
Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) Meslek Yüksekokulu (MYO) Dış Ticaret ve Muhasebe bölümleri öğrencileriyle bir araya gelen genç girişimciler, okul sıralarında yaşadıklarını ve iş hayatında karşıladıkları zorlukları anlattı. Ulusal bir şirketin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilciliğini yapan Veysi Kaya, "Bugün yaşadığım hayatın hayalini üniversite sıralarındayken kuruyordum" diyerek, şimdiden hedef belirlemenin önemine dikkat çekti. İş hayatında tutunmak için kişinin sürekli kendini geliştirmesi gerektiğini belirten Kaya, şöyle konuştu:
"Ne yapmak istediğiniz çok önemli. Üniversiteye girerken her zaman doğru bir seçim yapamayabiliyoruz. Ancak bu bir engel olmamalı. Farklı bir bölüm okuyup bambaşka sektörlerde boy gösterip başarılı olmuş birçok örnek var. Her şeyden önemlisi başardığınız her şeyi arkada bırakın ve yeni başarılara doğru yelken açın. Yetenekleri doğrultusunda başarılı olacağınız işi kendiniz seçin"
Diyarbakır'da köklü bir firmanın Muhasebe departmanında çalışan Sinan Kaldı da "İmkânsız olana imkân tanıyın" sözüyle insanın inandıktan sonra başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığının altını çizdi. Çok zor şartlarda üniversiteyi okuduğunu anlatan Kaldı, zorlukların kendisini olgunlaştırdığını ve gerçek hayata hazırladığını belirtti. Vizyoner kişilerin toplumda ve çalışma hayatında farkını hissettirdiklerini vurgulayan Sinan Kaldı, bunun için yenilikçi ve girişimci fikirlere açık olunması tavsiyesinde bulundu.
Her iki konuşmacı da öğrencilere, mezun olunduktan sonra çalışma hayatlarının temelini oluşturacağı için üniversitede verilen dersleri iyi öğrenmeleri gerektiğini kaydettiler.