Haberler

Gelişim Zirvesi Iı' Paneli Düzenlendi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi tarafından, ’Gelişim Zirvesi II’ başlıklı bir panel düzenlendi.

Düzce Üniversitesi tarafından, 'Gelişim Zirvesi II' başlıklı bir panel düzenlendi.

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen panel, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Kültürel A.Ş. Müdürü Mahmut Özgün'ün 'Yeni Bir Hayata, Yine Bir Mülakata Hazırlık' isimli sunumuyla başladı. İyi bir CV hazırlamak için koşulun, sosyal hayat ile irtibatı kuvvetlendirmek, akademik alanda kendilerini yetiştirmek olduğunu vurgulayan Özgün, CV oluşturulması sürecinde tecrübenin ve yaşantıların büyük bir kısmının altyapısının okul yıllarında gerçekleşmesi gerektiğini belirtti. İş mülakatı süreci öncesinde okumaların ve tecrübelerin önemine vurgu yapan Özgün, başarılı mülakatların bazılarının çok kısa sürede gerçekleşebildiğini ifade etti.

'Turizm Sektöründe Sermaye Olarak İnsan Kalitesi ve Gelişimi' adlı sunumu gerçekleştiren Ekonomi ve Yönetim Danışmanı Hikmet Baydar, "Özel sektörün yarışmacı, zorlayıcı, stresli ama bir o kadar da getirisi yüksek bir alandır. Kişilerin bu süreçteki azminin ve kararlılığının iş başarısını büyük ölçüde etkiler. Buna paralel olarak, çalışılması planlanan alan ve literatür hakimliği bu süreci daha sağlam temeller üzerine oturtturur. Turizm sektörünün hizmet sektörleri arasında yoğun bir alan vardır" dedi.

Okul yıllarının çok bereketli ve faydalı bir dönem olduğunun altını çizen Baydar, staj yapılan kurumla bağlantıların sıkı ve sürekli olmasının önemine dikkat çekti. Israrcı ve dirayetli olanların başarılı olduklarını gözlemlediğini dile getiren Bayar, bazı başarıların da ancak başarısızlık yaşandığında yaşanabileceğine, dolayısıyla yaşanılacak zorlu süreçler karşısında yılmadan, usanmadan çalışılması gerektiğini ve en güzel başarıların da yenilgiler sonrasında elde edildiğini vurguladı.

Birçok siyasi ve ekonomi yöneticisine danışmanlık yapan Baydar, inancın ve çabanın mutlaka karşılığının alındığına şahit olduğunu fakat bu başarıların inanılan doğrulardan taviz vermeden ilerlemeyenlerin olduğunu ifade etti.

'İş Hayatına Geçiş İçin Etkin Stratejiler' sunumunu gerçekleştiren TÜGEM Platformu Başkanı Raşit Yemişen, stratejik planlamanın kariyer gelişimi için önemine vurgu yaptı. Kişisel özelliklerin iş hayatında farklılık ve değer kattığını belirten Yemişen, çalışılması düşünülen kurum ile kişinin kendi kariyeri için düşünmüş olduğu stratejik planlamanın uyuşmasının önemine dikkat çekti. Başvuru yapılması planlanan kurumunaraştırılması gerektiğine ve uzun vadeli hedefler göz önünde bulundurulduğunda, kişisel stratejik planlamanızın gerçekleşeceği kurumlarlaçatışmamasına dikkat edilmesi konularını vurgulayan Yemişen, kurumun beklentileri ve kişinin beklentilerinin asgari düzeyde uyuşması gerektiğini ifade etti. İş hayatının daha sorunsuz ve huzurlu ilerlemesi için bu durumun çok önemli olduğunu belirtti.

Yemişen'den sonra kapanış konuşmasını yapmak için söz alan Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Zafer Akbaş, başarılı panelin hazırlanması sürecinde başta Genç Organizatörler Topluluğuna ve organizasyonunun ve topluluğun danışmanlığını yapan Yrd. Doç. Dr. Süleyman Ağraş'a çok yoğun bir çalışma içerisine giren personele, panele katılım sağlayan öğrencilere misafirlere teşekkür etti. Katılımcıların sertifika aldığı panel, misafirlere teşekkür belgeleri verilmesi ile son buldu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close