Gediz Üniversitesi'nden Araştırmacılara Büyük Destek
Gediz Üniversitesi, araştırmacılara her türlü fiziki ortamı ve desteği sağlıyor, 10 bin TL’yi bulan teşvikler veriyor.
Gediz Üniversitesi, araştırmacılara her türlü fiziki ortamı ve desteği sağlıyor, 10 bin TL'yi bulan teşvikler veriyor. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, "Tek amacımız var, o da ülkemize yeni buluşlar kazandırmak" diyor.
Bilimin, araştırmaların ve buluşların dünya çapındaki adresleri arasına girme hedefiyle kurulan Gediz Üniversitesi, bu yolda emin adımlarla ilerliyor. İzmir Seyrek'teki kampüste, bilimin her dalı için laboratuvarlar bulunuyor. İzmir'in ilk, Türkiye'nin de 5'inci uluslararası standartlardaki nanoteknoloji laboratuvarı da bunlardan biri. Yeni cihazlarla sürekli geliştirilen bu laboratuvarlarda Türk ve yabancı bilim insanlarıyla öğrenciler araştırmalar yapıyor.
"Gediz Üniversitesi Bilimsel Etkinliklere Katılım ve Bilimsel Yayınları Teşvik Uygulaması"yla onlara her türlü destek sağlanıyor. Yürütülen projeler kapsamında, yurtdışı çalışmaları da dahil tüm ihtiyaçlar karşılanıyor. Uluslararası yayınlarda makalesi yayımlananlara 10 bin TL'yi bulan teşvikler veriliyor. Ayrıca araştırma yapan akademisyenlerin ders yükü hafifletiliyor, öğrencilerini de çalışmalarına ortak etmeleri, uygulamaya ağırlık vermeleri sağlanıyor.
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, bu çabaların meyvelerini yakın gelecekte alacaklarını dile getiriyor. Prof. Dr. Çevik, üniversitelerin sadece eğitim verilen yerler olmaması gerektiğinin altını çiziyor, şunları söylüyor: "Üniversite denince bilim üretilen, buluşlar yapılan yerler akla gelmeli. İşte bunu hayata geçirmeye çalışıyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana geçen 5 yılda önce uluslararası standartlarda fiziki ortamlar oluşturduk, sonra da alanında uzman bilim insanlarını üniversitemize kazandırdık. Şimdi sıra buluşlara imza atmaya geldi."
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, bilginin ve akıl terinin kazandırdığı bir dönemde olduğumuza da işaret ediyor, şöyle konuşuyor: "Eğer ülkemiz Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsa, bunda bizlere de büyük görev düşüyor. Ülkemize ve insanlığa kazandırılacak bir buluş çok şey değiştirebilir. Bunlar kolay olmuyor ama istemek ve gereklerini yerine getirmek gerekiyor. İşte bunun için çalışıyoruz. Hem akademisyenlerimizi hem de bilime meraklı öğrencilerimizi bunun için teşvik ediyoruz. Her şey gelecek için. Bugünü değil, yarınları düşünüyoruz..." - İZMİR