Gediz'de Bilimin Sınırlarını Zorlayan Sempozyum
Gediz Üniversitesi, robotlar gibi akıllı cihazların dünya çapındaki mimarlarını buluşturuyor.
Gediz Üniversitesi, robotlar gibi akıllı cihazların dünya çapındaki mimarlarını buluşturuyor. TÜBİTAK, Turksat ve BTK'nın da destek verdiği uluslararası sempozyum ISCSE 2013'e 6 ülkeden 80 bilim insanı katılacak. Makineleri insansı hale getiren yapay zekayı daha ileriye taşımanın yolları aranacak.
Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, yüksek teknolojinin geleceğinde kilometre taşı olacak önemli bir buluşmaya hazırlanıyor. Uluslararası Temel Bilimler ve Mühendislikte Hesaplamalar Sempozyumu (International Symposium on Computing in Science&Engineering-ISCSE 2013), 3'üncü kez gerçekleştirilecek. 24 ve 25 Ekim tarihlerinde, Kuşadası Pine Bay Oteli'nde düzenlenecek organizasyon, robot, insansız hava aracı, cep telefonu gibi cihazları akıllı ve insansı hale getiren yapay zekanın dünya çapındaki mimarlarını buluşturacak.
Altı ülkeden (ABD, Almanya, Hollanda, Meksika, Bulgaristan, Türkiye) 80 bilim insanının katılacağı sempozyumda, insanlığın geleceği için yapay zekayı geliştirip makineleri daha akıllı ve donanımlı hale getirmek için kafa yorulacak. Hollanda Utrecht Üniversitesi'nden Prof. Dr. John-Jules Meyer, ABD Nebraska Üniversitesi'nden Prof. Dr. David L. Olson, Prof. Dr. Masoud Nikravesh, Meksika'dan Prof. Dr. Carlos Artemio Coello Coello ve Prof. Dr. İsmail Burhan Türkşen'in de aralarında yer aldığı katılımcılar, teknolojinin yakın gelecekte hayatımızı nasıl değiştireceğine, bizleri nelerin beklediğine ışık tutacak. TÜBİTAK, Turksat, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Kavuklar, Orkide, MEGA International Communication, Derici, Cisco, Hamle Digital, Festo, Çimentaş ve ÇitTur'un desteklediği ISCSE 2013 kapsamındaki bir çalıştay ile 18 oturumda konuşulanlar, kitaplaştırılarak dünya bilim çevreleriyle paylaşılacak.
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, bilimin sınırlarının zorlanacağı, insanlığa yeni kazanımların sağlanacağı böyle nitelikli bir organizasyonu 3'üncü kez düzenlemenin onurunu yaşadıklarını açıkladı. Prof. Dr. Çevik, ISCSE 2013'ün yüksek teknolojiye sahip olmak isteyen ülkemize büyük kazanç getireceğini de dile getirdi, şunları söyledi: "Yaşamımızın her alanına giren makineler giderek daha da akıllanıp fonksiyonlu hale geliyorsa, sempozyumumuza katılan her biri birbirinden değerli bilim insanlarının büyük payı var. Yapacakları sunumlarda, yapay zeka çalışmalarındaki yenilikleri öğreneceğiz. Onların anlattıkları, dünya bilimine ivme kazandıracak, teknolojiye yön verecek, aynı zamanda da genç araştırmacıların ufkunu açacak." - İZMİR