Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Gazze'den tahliye edilen 44 Türk vatandaşı İstanbul'a geldi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze'den tahliye edilen 44 Türk vatandaşı İstanbul'a geldi Dışişleri Bakanlığı ve AFAD organizasyonu ile Gazze'den tahliye edilen 44 Türk vatandaşı İstanbul'a geldi.

Gazze'den tahliye edilen 44 Türk vatandaşı İstanbul'a geldi

İSTANBUL - Dışişleri Bakanlığı ve AFAD organizasyonu ile Gazze'den tahliye edilen 44 Türk vatandaşı İstanbul'a geldi. Yaşadıklarını anlatan Refah Saydam, "Filistin kapısı rahattı kolay geçtik. Mısır tarafı baya zordu. Türkiye bize çok yardımcı oldu.

Konsolosluktan geldiler her şeyi ayarlamışlar hatta burada kalacak yeri ayarlamışlar sağ olsunlar" dedi.

Dışişleri Bakanlığı ve AFAD organizasyonu ile, Gazze Şeridi'nden tahliye edilen 44 Türk vatandaşı saat 14.30'da tarifeli uçakla İstanbul'a geldi. Burada İstanbul Havalimanı VİP salonunda bir süre dinlenen vatandaşlar daha sonra AFAD yetkilileri tarafından kalacakları yerlere götürüldüler. İstanbul'a gelen Muhammed Aknol, "Erkek kardeşim ve eşi şehit oldular. Akrabalardan yaklaşık 10 kişi öldü. Durumlar orada hiç iyi değil. Her yerden bombalıyorlar. Durumlar orada çok çok kötü. Orada artık hayat bitmiş gibi oldu" dedi.

Ailesinin savaş bölgesinde kaldığını söyleyen Ahmet Saydam "Yemek yoktu su yoktu. Elektrikte yoktu. Çok kötü bir durumdaydık. Ailem Türk vatandaşı değiller orada kaldılar. Şimdi alacaklar bizi otele geçeceğiz sonra Van'a gideceğiz. Ben doktorum Van'da kalıyoruz ifadelerini kullandı.

Düğün yapmak Evlenmek için gittiğini belirten Refah Saydam, "Biz 4 Ekim'de gittik. 7 Ekim'de savaş başladı. Düğünümüz 9 Ekim'de olacaktı. Allah'tan yaşıyoruz. Bir şey olmadı bize. Sabah sınır kapısına gittik. Sınır kapısından geldikten sonra Filistin kapısı rahattı kolay geçtik. 1 saat içerisinde Mısır tarafına geldik. Mısır tarafı baya zordu. Baya zorladılar. Konsolosluktan birileri gelmelerine rağmen hiç yardımcı olmadılar. Türkiye bize çok yardımcı oldu. Konsolosluktan geldiler her şeyi ayarlamışlar hatta burada kalacak yeri ayarlamışlar sağ olsunlar. Biz orta bölgedeydik. Kuzey bölgesi çok kötü. Elektrik yok, su yok, internet yok. Gıda olarak patates, patlıcan, domates, salatalıktan başla hiçbir şey yoktu. Zar zor un bulunuyordu. Millet evde ekmek yapıyordu" diye konuştu.

10 yıl orada yaşadığını belirten Zekiye Delo, "Savaş değil yıkım. Herkes evini bıraktı tek çanta ile çıktılar. Fakiri zengini herkesin yardıma ihtiyacı var. Biz 7 ev değiştirdik. Biz bunu sadece izliyor ve kınıyoruz. Sistemin bir şekilde değişmesi lazım. 10 yıl orada yaşadık. Savaşın 3 günü çıkmaya çalıştık bombaladılar geri döndük. Elektrik zaten yok insanların un bulmaya şuan güçleri yok. Yardım ekipleri bombalardan her yere un götüremiyor. 3,4 gün daha dayanabilecek güçleri kalmadı" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title