Haberler
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'da şiddetli deprem! Sarsıntı çevre şehirlerden de hissedildi

Kabine sonrası Erdoğan'dan yetkisiz çakar kullananlara net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Erdoğan'dan Kabine sonrası net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

İşte 7 kişiyi öldüren Bahtiyar Aladağ'ın son görüntüleri

İşte 7 kişiyi katleden caninin son görüntüleri

15 ilde daha okullar tatil edildi

15 ilde daha okullar tatil edildi

Gaziantep'te İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü Açıklaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gaziantep Şubesi Başkanı Halil Uğur, işçinin çalışırken can güvenliğinin alınması ve geçmişte yaşanan iş kazalarından ders çıkararak günümüzde bu tür olayların yaşanmamasını istedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gaziantep Şubesi Başkanı Halil Uğur, işçinin çalışırken can güvenliğinin alınması ve geçmişte yaşanan iş kazalarından ders çıkararak günümüzde bu tür olayların yaşanmamasını istedi.

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Halil Uğur, yaptığı basın açıklamasında sigortasız ve sendikasız işçilerin çalıştırılmalarının önlenmesi, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasını gerektiğini belirtti. Ülkede yaşanan kayıt dışı oranın hat safa da olduğunu belirten Uğur, "Ülkemizde binlerce iş kazası yaşanıyor. Onlarca emekçi hayatını kaybediyor; yüzlerce emekçi yaralanıyor. TMMOB'nin konuya ilişkin yaptığı tüm çalışmalarının sonunda dile getirdiği "işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili düzenlemelerin sorunlu olduğu" her yıl artan iş kazalarıyla kendini göstermektedir. İş cinayetlerinde kaybettiğimiz canlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyor, başta aileleri olmak üzere hepimize başsağlığı diliyoruz. Özellikle kısa süre önce sanayi şehri olan ve öneminin çok daha fazla gözler önünde serilmesi gereken Gazi şehrimizde meydana gelin patlamada hayatlarını kaybeden emekçi kardeşlerimize buradan sizlerin huzurunda bir kez daha Allah'tan rahmet, acılı kederli ailelerine ise başsağlığı diliyoruz" dedi.

İş cinayetleri sonucunda ülkede, kayıtlı iş yerlerinde her yıl yaklaşık bin 5 yüz işçi hayatının kaybettiğini ve bu verilere kayıt dışı çalışan iş yerleri ve işçilerde eklendiğinde ortaya çıkan sonuçların oldukça vahim olduğunu vurgulayan Uğur şöyle devam etti:

"Türkiye bu rakamlarla, dünya sıralamasının en fazla işçi ölümlerinin yaşandığı ilk üç ülke içerisinde, Avrupa'da ise birinci sırada yer almaktadır. Yapılan araştırmalara göre iş kazalarının yüzde 98'i, meslek hastalıklarının yüzde yüzü önlene bilir iken; gerekli önlemler alınmadığı için maalesef her yıl iş kazaları ve meslek hastalıklarından dolayı bir çok insan hayatının kaybetmektedir.Ne yazık ki, yeni çıkarılan 6331 sayılı iş sağlığı güvenliği kanunu da, sorunun merkezine inen ve ona göre çözümler üreten bir yasa değildir., yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iş cinayetleri ve ölümler artarak devam etmektedir.. bu yasada en önemli sıkıntılardan biri iş yerinde "kaza" olduğunda, sorumlu tutulacak kişilerin yine aynı iş yerinde ücretli olarak çalıştırılan mühendisler olmasıdır. Yeni yasa, iş kazalarında işverenlerin sorumluluğunu ortadan kaldırmaya yönelik bir düzenleme olarak karşımıza çıkmaktadır. İş kazaları ve meslek hastalıklarının önüne geçilebilmesi için iş yerlerinde insan, sağlık, iş güvenliği anlayışı yerleştirilmelidir" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title