Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Lübnan Dışişleri Bakanı'ndan ateşkes umudu: Nihai karar İsrail'in

Gözler Orta Doğu'da! Saatler içinde her şey değişebilir

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nden Kanun Tasarısı Tepkisi

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nden Kanun Tasarısı Tepkisi
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (Ggc) Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Yasalaşması Halinde Yerel Gazetelerin Mağdur Olacağını ve Büyük Bir Bölümünün Yayın Hayatının Sona Ereceğini Bildirdi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının yasalaşması halinde yerel gazetelerin mağdur olacağını ve büyük bir bölümünün yayın hayatının sona ereceğini bildirdi.

GGC Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, kentte yayın yapan yerel gazete sahipleri ve çalışanlarının da katıldığı basın toplantısında, Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısını değerlendirdi. Kocaman, kanun tasarısında yapılacak ihalelere ilişkin düzenlemeyle yerel gazetelerde yayınlanmakta olan ihale ilanlarının yayım zorunluluğunun kaldırıldığını, aynı ilanların internet ortamında duyurulmasının öngörüldüğünü belirtti. Kocaman, şunları söyledi:

"Türkiye genelinde her sektörde yaşanan tekelleşme basın sektöründe de yaşanıyor. Basın sektöründeki bu tekelleşme demokrasinin belini kırıyor. Zaten mevcut yasalar Anadolu basının aleyhineyken, yeni bir uygulama getirilmek isteniyor. Türkiye genelinde yayın yapan ve resmi ilan hakkı olan bin 300 yerel gazete var. Bu gazetede çalışan yaklaşık 15 bin fikir işçisi var. Bu uygulama çalışan 15 bin kişinin sonunu getirecektir. Yerel gazetelerde çalışanlar işsiz kalacak, vatandaşın olan bitenden haberi olmayacaktır. Siyasi otoriteye buradan sesleniyorum; Tasarı, halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlayacak anti-demokratik bir uygulamadır. Bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Zaten zor durumda olan, zor şartlar altında bulunan Anadolu basını, tasarının yasalaşması ile daha da zor duruma düşecektir." Kocaman, Anadolu basınının Türk basının mutfağı ve kılcal damarları konumunda bulunduğunu ifade ederek, basın sektörüne düzenleme getirilebileceğini ancak bu şekilde yapılacak bir düzenlemenin kabul edilemeyeceğini dile getirdi. Kocaman, uygulamanın sektörü olumsuz etkileyeceğini ve bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

(OÇ-OÇ-Y) 12.06.2008 14:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title