Gazeteciler Niğde'nin Sorunlarını Raporlaştırdı
Niğde Gazeteciler Cemiyeti üyesi akademisyen ve deneyimli gazetecilerin hazırladığı iki ayrı raporla, Niğde'nin başlıca sorunları ve ilin mahrum bırakıldığı alanlar tespit edildi.
Niğde Gazeteciler Cemiyeti üyesi akademisyen ve deneyimli gazetecilerin hazırladığı iki ayrı raporla, Niğde'nin başlıca sorunları ve ilin mahrum bırakıldığı alanlar tespit edildi.
Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Süleyman Tuzcu "Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu,bir komisyon oluşturarak, Niğde'nin sorunlarını ve ihtiyaç olan yatırımları içeren bir rapor yanında, Devlet Bakanlıkları ve Devlet Kurumlarının yeni yapılanma sürecinde Niğde'nin mahrum bırakıldığı alanları içeren ikinci bir rapor sundu. Bu Raporlar için cemiyetimiz üyesi akademisyenler ile deneyimli gazetecilerden oluşan bir Komisyon kurulmuş, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Başkanı ve Cemiyet Şeref Divanı Başkanımız Ahmet Öncü başkanlığında yönetim kurulumuzun iştirakleriyle iki ayrı rapor hazırlanmıştır." dedi.
Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve Niğde Üniversitesi Öğretim Görevlisi Süleyman Tuzcu, NGC Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan birinci raporda Niğde'nin sorunlarıyla ilgili tespit edilen başlıkları, Niğde Üniversitesi'nin öğrenci mevcudunun artmasına rağmen, öğrenci mevcudunu karşılayacak bir yurt bulunmaması, merkez ilçe nüfusunun 100 bini aşmış olmasına rağmen içme suyu ihtiyacının tam kapasiteyle karşılanamaması, içme suyundaki arsenik oranının gün geçtikçe yükselmesi, Ankara - Pozantı Otoyol Projesi'nin askıya alınan 6 bölümünün yeniden ihale edilmesi gerekliliği, Niğde İl Özel İdaresince ihalesi 1996 yılında yapılan projelendirmesi Ulaştırma Bakanlığı DLH İnşaatı Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen başlangıç proje tutarı 260 TL olan, bugüne kadar 486 Bin Lira harcanan fiziki gerçekleşmesi %36'da kalan Niğde Stol Tipi Havaalanı İnşaatı, Bolkar dağlarının kış turizmine açılması, şeklinde sıraladı.
Gazeteciler Cemiyeti olarak hazırladıkları raporun ilgili bakanlıklara rapor olarak sunulduğunu ifade eden Tuzcu, "1989 yılına kadar bizim ilçemiz olan Aksaray İlinde, Aksaray İdare Mahkemesi, Gümrük Müdürlüğü, Hizmet içi Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü, Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü, Tarım Reformu Bölge Müdürlüğü, TMO Şube Müdürlüğü (Niğde Ajans Amirliği Buraya Bağlı), KOSGEB Sinerji Odağı Tip 2 Merkezi, Kurulmuş ve hizmet vermektedir.Yine 1953 yılına kadar bizim ilçemiz olan Nevşehir ili de yeni yapılanmalardan nasiplenmiştir. Nevşehir iline, TÜİK Bölge Müdürlüğü, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, TSE Müdürlüğü, Kapadokya Hava Limanı Baş Müdürlüğü Ahiler Kalkınma Ajansı Merkezi kurularak hizmet vermektedir. Hükümetimizin gelişim, değişim, yeni yapılanma süreci içerisindeki gelişmelerden kurumsal olarak Niğde ili nasiplenme yerine erozyona uğramıştır. Gümrük Müdürlüğü, Niğde Ajans Amirliğine dönüştürülmüş, Orman İşletme Müdürlüğü, Pozantı'ya bağlı temsilcilik haline getirilmiş, Tekel Baş Müdürlüğü lav edilmiştir. "dedi. - NİĞDE