Haberler

Gaib'de '2023 İhracat Stratejisinde Markalaşma ve Gaziantep' Semineri Yapıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, “AR-GE, inovasyon ve nanoteknolojinin hedef olarak konulduğu, markalı ve katma değerli ürünler üreten bir sanayi vizyonuyla üretmeye devam ediyoruz” dedi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, "AR-GE, inovasyon ve nanoteknolojinin hedef olarak konulduğu, markalı ve katma değerli ürünler üreten bir sanayi vizyonuyla üretmeye devam ediyoruz" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), '2023 İhracat Stratejisinde Markalaşma ve Gaziantep' semineri gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarıyla başlayan seminerde, daha sonra '2023 İhracat Stratejisinde Markalaşma ve Gaziantep Değerlendirmesi, Hedef Pazarlar, Lojistik Çözümler ve Devlet Teşvikleri' paneli yapıldı. Modertatörlüğünü, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ın yaptığı panelde, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, TİM Genel Sekreteri Mustafa Mente, Global Connection Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özkan, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, UPS Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Teoman Ünal ve Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölgesi Müdür Yardımcısı Dr. Yasemin Görüm konuşma yaptı.

GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ünverdi yaptığı konuşmada, Gaziantep'in zoru başarmanın sevdalısı olan bir kent olduğunu belirterek, "2005 yılında, 'Şehir Pazarlaması' anlamında da Türkiye'de ilk ve tek örnek olan Marka şehir Gaziantep Projesinden bahsetmek istiyorum. Projeyi hazırlayan, şuanda Gaziantep milletvekili, o dönemde GSO Yönetim Kurulu Başkanı olan Nejat Koçer'in ekibinde yer aldım. GSO tarafından başlatılan proje, şehrin kendiliğinden markalaşan bazı değerlerini öne çıkararak şehri yurt içi ve yurt dışında bir cazibe merkezi haline getirmek, yatırımcıları kente çağırmak üzere hayata geçirildi.

Marka şehir kavramı, kabına sığmayan Gaziantep'in 'vizyon' projesidir. Bu kavram şehrimizin geleceğine atılan bir adım, önüne açılan yeni bir ufuktur" dedi.

Projenin, bugünü değil, 'yarını düşünen' bir anlayışın ürünü olduğunu vurgulayan Ünverdi, "Gaziantep Türkiye'nin parlayan yıldızı, Orta doğuya açılan bir pazar kapısıdır. Olumsuzluklar insana hedef belirlemek zorunda bırakıyor. 2001 ekonomik krizinden sonra yeni Pazar kapıları açmak adına Marka şehir Gaziantep projesini başlattık ve bu konuda destek aldık. Sanayiciler bu projemizi destekledi ve yeni pazarlara doğru yol aldılar. Bunun sonucunda son 10 yılda Türkiye'nin 2 katı büyüdük" diye konuştu.

Ünverdi, Gaziantep'in atılımcı ve girişimci ruhunun geçmişten geldiğine dikkat çekerek, "Antepli kentte kazandığını şehrinde yatırıma dönüştürür. Bugün Gaziantep'ten yapılan ihracatın yüzde 95'ini sanayi ürünleri oluşturuyor. Bu da bizim sanayi şehri olduğumuzu gösteriyor. Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında Gaziantepli sanayiciler olarak kendimize hedefler koyduk. hedeflerimiz arasında;30 milyar dolar ihracat, 350 bin kişiye istihdam, dünyanın bütün ülkelerine ihracat gerçekleştirmek, katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretim üssü olmak, en az 20 yeni ulusal ve uluslararası marka oluşturmak, üniversite sanayi işbirliğinde ülkemize model olmak ve yeni pazarlarda hedef ülkelere farklı mal gruplarını ihraç etmek yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Üniversiteyle sanayiyi bir araya getirip yeni bir model ortaya koymak zorunda olduklarını anlatan Ünverdi şöyle konuştu, "30 milyar ihracat hedefine ulaşmak için bu şarttır. Katma değeri yüksek ürünler üretmek istiyorsak akademisyenlerimizin bilgilerinden mutlaka yararlanmalıyız. 20 tane ulusal ve uluslar arası marka oluşturma hedefimiz var."

Şehrin başarısının ortak akılı kullanmasından geldiğini kaydeden Ünverdi, "Şehrin oda başkanları, karar veren kurumları ortak hareket ediyoruz. Bunun sonucunda başarı geliyor. Komşu ilimiz Kilis ile, Polaeteli-Şahinbey OSB projesi var. Projeyle Gaziantep ve Kilis sınırında ortak OSB kurulacak. Polateli-Şahinbey OSB'de planlama ve yer seçim çalışması tamamlandı. Yani her şey Gaziantep için olduğu zaman kimse farklı bir şey konuşmuyor" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close