Haberler
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'da şiddetli deprem! Sarsıntı çevre şehirlerden de hissedildi

Kabine sonrası Erdoğan'dan yetkisiz çakar kullananlara net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Erdoğan'dan Kabine sonrası net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Ailesini katleden Bahtiyar Aladağ berber dükkanında aylarca atış talimi yapmış

7 kişiyi öldüren cani, katliama aylar öncesinden hazırlanmış

10 Kasım törenine katılmayan öğrenciye tebligat göndermişti: Müdür hakkında suç duyurusu

10 Kasım törenine katılmayan öğrenciye tebligat gönderen müdür için suç duyurusu

Finike'deki 300 No'lu Parsel Sorunu

Finike'deki 300 No'lu Parsel Sorunu
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, 300 no'lu parselin ilçenin en önemli sorunlarından olduğunu belirterek, "Kesinlikle çözülmesi gerekiyor" dedi.

Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, 300 no'lu parselin ilçenin en önemli sorunlarından olduğunu belirterek, "Kesinlikle çözülmesi gerekiyor" dedi.

Sahilkent Beldesini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından, Akdeniz Üniversitesi Finike Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen panelde, Finike'nin Sahilkent beldesi Kum Mahallesi sakilerinin tapu sorunu ele alındı.

Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, panelde yaptığı konuşmada, Kum Mahallesi'ndeki 300 no'lu parselin ilçenin en önemli sorunlarından biri olduğunu kaydetti. Sorunun kesinlikle çözülmesi gerektiğini belirten Görgülüarslan, panelin bu sorunun çözümüne katkıda bulunacağına inandığını dile getirdi.

Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Hazine arazisi üzerindeki 300 no'lu parselde mülk sahibi vatandaşların sorunun uzun yıllara dayandığını anlattı. Parselle ilgili sorunu, "Yılan hikayesi" diye nitelendiren Çırpar, şöyle devam etti:

"1963 yılında kadastro geldiği zaman Finike'nin tamamında araziler tekrar ölçüldü ve değerlendirildi. 1967 yılında dava açıldı. 1975 yılında ise Hazine davaya taraf oldu. Yarım yüzyıldır devlet ve vatandaş arasında bir hukuk mücadelesi devam ediyor. Bugün de sorun hukuken çözülmüş değil. Üç kuşaktır devam eden bu sorunun çözülmesini ümit ediyoruz."

Açılış konuşmalarının ardından Avukat İsa Çelik, 300 no'lu parsel hakkında vatandaşları bilgilendirdi. 2B yasa taslağında, 300 no'lu parselin mülkiyet sorununu çözecek bir madde olmadığını anlatan Çelik, "4706 sayılı Yasa'nın 5. maddesinde düzenleme yapılarak bu sorunun çözüme kavuşturulacağı bilgisine ulaşılmıştır. Bunun yapılması halinde 300 no'lu parsel sorunundan etkilenen 3 bin kişinin 50 yıllık mülkiyet sorunu çözüme kavuşacaktır. Türkiye'de buna benzer çok sayıda kişinin mülkiyet sorunu çözülecektir" diye konuştu.

Panelde Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Altunkaya, taşınmaz mülkiyetinin zaman aşımı, imar ve ihya yoluyla kazanılması, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferhunde Hayırsever Topçu, toprak mülkiyeti sorunları karşısında kent ve çevre, Avukat İsa Dursun ise 2B yasa taslağı hakkında bilgi verdi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel
title