Haberler
Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Komisyonda gerginlik! Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler salonu terk etti

CHP'li vekilin sözleri sonrası Bakan Güler salonu terk etti

Fındık Üreticisine Kurt Uyarısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rafet Yılmaz , Mayıs ayında ortaya çıkan ve fındığa zarar veren fındık kurduna karşı ilaçlama konusunda üreticileri uyardı.

Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rafet Yılmaz, Mayıs ayında ortaya çıkan ve fındığa zarar veren fındık kurduna karşı ilaçlama konusunda üreticileri uyardı.

Yılmaz, fındık kurduna karşı üreticilerin dikkatli olması gerektiğini söyledi. Rafet Yılmaz, fındık bahçelerinin ana zararlısı olan Fındık Kurdu zararlısı fındıkta beslenme ve yumurta bırakma yoluyla meyvelerde zarar meydana getirdiğini dikkati çeken Yılmaz, şöyle dedi:

"Fındık kurdu erginleri kül renginde olup 6-7 milimetre boyunda ince, uzun hortumlu bir böcektir. Bu böcekler mayıs ayın başında çoğalırlar . Daha sonraları fındığın meyve kabuğunu, hortumunun ucundaki ağız parçalarıyla kemirerek deler ve kabuk içindeki yumuşak etli kısımla beslenirler. bu beslenmeden dolayi kabukta çöküntüler oluşur . Meyve içinde larvalar meyve içini tamamen yedikten sonra bir delik açarak dışarı çıkarler. Bu şekilde beslendiği fındık meyvesini işe yaramaz hale getirirler."

Fındık kurdunun elma, kiraz, karayemiş, armut, döngel, muşmula ve birçok çiçekli ve çiçeksiz bitkilere de zarar vermediğini ifade eden Yılmaz, bu mücadele için çiftçilerin tavsiyelere uygun ilaçlama yapmaları gerektiğini vurgulayarak, "İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce yapılan tespitlere göre ilçemizde fındık kurdu mücadele zamanı sahil kesimde 16-22 Mayıs, orta kesimde 23-29 Mayıs, yüksek kesimde 30 Mayıs-05 Haziran olarak tespit edilmiştir . İlaçlamalar akşam üzeri veya sabahın erken saatlerinde, arıların uçuş yapmadıkları zamanda yapılmalıdır" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title