Haberler

Fethiye'ye Yat Çekek ve İmalat Yeri Kurulacak

Fethiye'ye Yat Çekek ve İmalat Yeri Kurulacak
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'ye bağlı Çiftlik Beldesi Belediyesi tarafından 2 yıl önce başlatılan 'Yat Çekek ve İmalat Yeri' projesi son aşamaya geldi.

Fethiye'ye bağlı Çiftlik Beldesi Belediyesi tarafından 2 yıl önce başlatılan 'Yat Çekek ve İmalat Yeri' projesi son aşamaya geldi.

Özel Çevre Koruma Kurulu tarafından onaylanan proje revize edildi ve son haline getirildi. Örtü altı tarım alanı olarak gözüken ancak bataklık ve sazlık olduğu için tarıma elverişli olmayan bölgenin statüsü yat çekek imalat yeri olarak değiştirildi. Yapılan geliştirme çalışmaları ile birlikte projenin taslağı da belirlendi.

150 dönüm alan üzerine inşa edilecek yat çekek ve imalat yerinde 30–35 işletmenin aynı anda hizmet verebileceği belirtildi.

Devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Çiftlik Belediye Başkanı Halil Doğan, "Denizden 400 metre içeride kurulması düşünülen bu proje Türkiye'de bulunan benzerlerinden ayrı bir özellik gösteriyor. Denize sıfır mesafede kurulan yat çekek ve imalat yerlerinin aksine Çiftlik Yat Çekek ve İmalat Yeri'ne, yat ve tekneler denize akan su kanalları yardımı ile getirilecek. Proje ile birlikte hale hazırda bulunan akarsu kanallarına 25 metre genişlik verilecek ve derinleştirilecek. Yat çekek ve imalat yerine ayrıca sosyal tesisler ve ticari alanlar kazandırılacak. Çevresel etkenlerinde göz önünde bulundurulduğu projede yat imalat işlerinin büyük hangarlar içerisinde gerçekleştirilmesi düşünülüyor" dedi.

Projenin beldeye büyük kazanç getireceğini belirten Doğan, "Yatçılık turizmin en kazançlı kollarından biridir. Bu nedenle bataklık ve sazlık böyle bir alanı bu proje ile değerlendirmek istedik. Bölgenin tarıma elverişli olmayışından hareketle hazırladığımız yat çekek ve imalat yeri projesinde büyük aşama kaydetmiş durumdayız. Projemizi son aşamaya getirdik. Şimdi Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurumunda bulunduğu 17 kurumun imzasına sunacağız. Bölgede doğal sit alanları ve tabiat varlıkları bulunmadığı için onay sürecinin sıkıntılı olmayacağını düşünüyoruz. Bu proje hayata geçtiği takdir de beldemiz ve Fethiye, 150 dönüm alan üzerine kurulmuş, 35 hangar kapasiteli dev bir tesise sahip olacak. Bu tesis hem çevresel etkenleri gözeten, hem de çok kazançlı bir sektörü ilçemize getiren bir yapı olarak bölgeye büyük artılar katacak" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close