Haberler
Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret çıkışı: Ortada dolaşan rakamları kabul etmek mümkün değil

Türk-İş Başkanı Atalay'dan gündem yaratacak asgari ücret çıkışı

Piyasaları alt üst eden sahte dolar skandalı akıllara Saddam'ın yaptığını getirdi

Sahte dolar skandalı akıllara Saddam'ın yaptığını getirdi

Çete ile anılan Güney Hastanesi'nin sahibi: Ortaokul mezunuyum, sigorta primim için hastaneyi satın aldım

İstanbul'un göbeğindeki hastaneyi bakın ne için satın almış

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yalçın hakkında yakalama kararı

Özel'in cezaevi ziyareti sırasında başkan yardımcısına operasyon

Farklı Kökenden İnsanlar "Sahur Sofrası"Nda Buluşuyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da aralarında Türk, Arap, Kürt, Ezidi ve Suriyelilerin bulunduğu farklı etnik kökendeki kişiler, Haliliye Belediyesinin kurduğu sofrada sahur yapıyor.

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da aralarında Türk, Arap, Kürt, Ezidi ve Suriyelilerin bulunduğu farklı etnik kökendeki kişiler, Haliliye Belediyesinin kurduğu sofrada sahur yapıyor.

Türkiye'de birçok belediye ve sivil toplum kuruluşları, ihtiyaç sahipleri için daha çok iftar sofrası kurmayı tercih ediyor. Merkez Haliliye Belediyesi ise sahur organizasyonuyla farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Rabia Meydanı'nda kurulan sofrada çoğunluğu Suriyeli sığınmacılar olmak üzere kentteki Türk, Arap, Kürt ve Ezidiler birlikte sahur yapmanın keyfini yaşıyor.

Belediye ekipleri, meydana kurulan masalarda bir araya gelenlere kente özgü yöresel yemekleri servis ediyor.

Belediye Başkanı Halil Demirkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece saatlerinde sahur yapılacak fazla mekan bulunmadığı için böylesi bir düşünceyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Sığınmacıların yanı sıra birçok etnik kökendeki ihtiyaç sahibi ailelerin sahurda buluştuğunu vurgulayan Demirkol, yemeklerin ise belediye imkanlarıyla karşılandığını belirtti.

Demirkol, yaz günlerinde sahursuz oruç tutmanın sağlıklı olmadığını bundan dolayı da dileyen herkese ikramda bulunmak istediklerini anlattı.

"Yaygınlaşmasını arzuluyoruz"

Her gece ortalama 2 bin kişi için sahur hazırlandığını aktaran Demirkol, şöyle devam etti:

"Eğer Şanlıurfa'da misafirseniz ve imkanınız da yoksa gideceğiniz bir yer yok. Ciğer dışında kentte fazla alternatif de bulunmuyor. Özellikle üniversite öğrencilerimiz daha fazla katılım gösteriyor. Suriyeli sığınmacıların yanı sıra Kürt, Arap, Türk ve Ezidiler aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Türkiye'de zannediyorum bizden başka sahur ikramı yapan kuruluş yok. İnşallah bu tür etkinliklerin yaygınlaşmasını arzuluyoruz."

"Allah Türk milletinden razı olsun"

Sahur için belediyenin açtığı sofraya gelen Suriyeli Abit Sarez ise sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin yardımlarıyla hayata tutunduklarını dile getirdi.

Zor günlerinde Türk halkının yardımlarını gördüklerini anlatan Sarez, "Hangi dili konuşursan konuş bir sofrada olmak çok anlamlı. Burada gerçekten duygusal anlar yaşıyoruz. Allah Türk milletinden razı olsun" dedi.

Türk vatandaşlar da sahur sofrasının kendileri için de farklı bir etkinlik olduğunu dile getirerek, belediyeye teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel
title