Haberler

Evsel Katı Atık Yakma Tesisi Hakkında Kamuoyunu Bilgilendirdi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’ye kazandırmayı planladığı Evsel Katı Atık Yakma Tesisi’nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kocaeli'ye kazandırmayı planladığı Evsel Katı Atık Yakma Tesisi'nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye ve Kocaeli'de bir ilk özelliğini taşıyacak olan ve kentin tüm dinamikleri ile paylaşılan Evsel Katı Atık Yakma Tesisi ile ilgili bilgilendirme toplantısı Antikkapı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın sunum yaptığı toplantıda tesisin kurulma fikrinin 4 yıl öncesinden planlandığı belirtildi. Bilgilendirme sunumuna Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sektereri Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın dışında Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları Gökmen Mengüç, Ali Yeşildal, Başkan Danışmanı Ömer Polat, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, daire başkanları, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. İbrahim Demir, Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Cevat Yaman, siyasi grup temsilciler, STK temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak şeffaf ve sabırlı bir şekilde çalışmaya devam ettik. Kocaeli'de çöplük istemediğimizi defalarca ifade ettik. Eğer çöplük istemiyorsak, bu tesisin yapılması gerektiğinin altını çizdik. Evsel Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'ni kurmak için demokratik, şeffaf, katılımcı ve bilgilendirici bir rota izledik" ifadelerini kullandı.

Konuşmalarına devam eden Genel Sekreter Büyükakın, "Kocaeli'nin hiçbir yerinde bu tarz görüntülerin yaşandığı çöplüklerin olmaması için uğraşıyoruz. Zaten kentimizde bu tarz vahşi depolama alanımız yok. Düzenli depolama yapıyoruz. Fakat depolama alanlarımızın ömrü 3 yıl kaldı. Şimdi bu tesisi yaparsak en erken 4 yıl sonra hizmete sokabileceğiz. Bu yüzden işimize bir an önce başlamalıyız" dedi.

ilçelerden toplanıyor. Taşıma maliyetleri ve diğer kriterler göz önüne alındığında tesisin bu ilçelere yakın bir alanda olması gerektiği ortaya çıktı" dedi.

Evsel Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'nin kentin ortak bir ihtiyacı olduğunu dile getiren Genel Sekreter Büyükakın, "En ileri standartlarda bir tesis yapacağız. Tesiste hava kirliği yok, koku yok. Şehre ve şehirde yaşayanlara, tesisin çevresindeki doğaya asla zarar vermeyecek. Üstelik bu tesiste elektrik enerjisi de üretilecek. Bu konuda vatandaşlarımız emin olsun. Biz bu kentte yaşayan bir ferdiz. Bu süreçte, Çevre Mühendisleri Odası, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, siyası parti temsilcileri, basın mensupları olarak her aşamada konunun içine katılabilirler. Yeter ki hiç kimsenin kalbinde şüphe kalmasın" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close