Haberler
Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu'dan ateşkes sonrası ilk açıklama: Hizbullah anlaşmayı bozarsa onları vururuz

Netanyahu'dan ateşkes sonrası ilk açıklama: Hizbullah anlaşmayı bozarsa onları vururuz

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Rusya bir kez daha ABD füzeleriyle vuruldu, Savunma Bakanlığı 'Yanıt verilecek' dedi

ABD füzeleriyle bir kez daha vurulan Rusya'dan dünyayı korkutan açıklama

Esogü Emirdağ Göç Araştırma Projesi'ni Hayata Geçiriyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), “Emirdağ Göç Araştırma Projesi’’ni Eskişehir’de hayata geçiriyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), "Emirdağ Göç Araştırma Projesi"ni Eskişehir'de hayata geçiriyor.

Eskişehir Emirdağ Kültür Sanat Derneği (ESAB)'nde ve ESAB'ın organizasyonu öncülüğünde, ESOGÜ öğretim üyeleri, proje kapsamında Eskişehir'de bulunan gurbetçiler ile bir dizi mülakat ve anket çalışmasını hayata geçirdi. Eskişehir (ESOGÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Gelişme ve Uluslararası İktisat Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki Kartal yönetiminde, ESAB Derneğinde bir komisyon oluşturuldu. Komisyonun çalışmalarında; "Yerel Gelişme Bağlamında Emirdağ ilçesinin Kültürel - Sosyolojik Değişim Süreçleri Sosyo - Ekonomik Gelişim Düzeyi Değişimlerinin Tespiti ve Göç İlişkisi (1950-2014)" başlığı altında hazırlanan Emirdağ Araştırması Projesi'ne, Belçika'dan gelen iş adamları, sivil toplum yöneticileri ve diğer gurbetçiler katkı sağladı. Komisyonun çalışmalarına; ESOGÜ' de Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Özcan Dağdemir, Doç. Dr. Zeki Kartal, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Gürbüz, Yrd. Doç. Ece Çim, Yrd. Doç. Rukiye Pınar katıldı.

ESOGÜ Öğretim Üyeleri ile ESAB Derneği Başkanı Ahmet Urfalı, dernek binasında yaptıkları ortak açıklamada, "Emirdağ Araştırması Projesi, Emirdağ ilçesi 1950'li yıllardan bu yana sosyo - ekonomik gelişim düzeyinin düşüklüğünden dolayı, sürekli olarak göç ataklarına maruz kalmaktadır. Bu durum günümüzde de devam etmekte olup, gelecekte de devam edeceğe benzemektedir. Emirdağ bağlamında dış göç, 1960'lı yıllardan itibaren (Türkiye'nin iş gücü ihracı politikası çerçevesinde) farklı bir görünüm ve nitelik kazandı. Bu tarihten sonra Emirdağ'dan göç ağırlıkla, Belçika'ya oldu" ifadelerini kullandılar.

Konuşmanın devamında Urfalı, "Emirdağ için çok önemli gördüğümüz bu projeye katkı sağlamaktan son derece mutluyuz. Üniversite bazında ilk defa bir ekip çalışmasıyla gerçekleştirilen bu proje memleketimizin geçmişine ve geleceğine ışık tutacaktır. Hocalarımıza her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum" diye belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title