Haberler

Erzurum'da Bilişim Rüzgârı Esti

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde “Büyümenin Sistematiği: Bilgi Teknolojilerinin Rolü Anadolu`da Bilişim” konulu panel düzenledi.

Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde "Büyümenin Sistematiği: Bilgi Teknolojilerinin Rolü Anadolu'da Bilişim" konulu panel düzenledi.

Büyük ilginin gözlendiği panele, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Nazım Özdemir, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektör Vekili Prof.Dr. Mehmet Takkaç, ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaymaz, ATABAUM Müdürü Prof. Dr. M. Dursun Kaya'nın yanı sıra Atatürk Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileri de katıldı.

MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Büyümenin Sistematiği: Bilgi Teknolojilerinin Rolü 'Anadolu'da Bilişim' Paneli'nde, konuşma yapan MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Nazım Özdemir, Ortadoğu Teknik Üniversitesi fizik bölümü mezunu olduğunu fakat bilgisayarcılık yaptığını belirtti. Özdemir, MÜSİAD'ın 11 bin üyeyle dünyada 72 ülkede, 170 noktada temsil edildiğini ve Türkiye'de 85 yerde ofisinin olduğunu söyleyerek, MÜSİAD'ın Türkiye ekonomisinin yüzde 20'sine istihdam sağladığını vurguladı. MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır da bilişimin bilgi ve teknolojinin birlikte kullanımı olarak tanımlandığını belirterek, "Bilişimin birkaç yönü vardır. Bunları, bilgisayar yazılımı, bilgisayar donanımı, bilgisayar kullanıcısı ve bilgi toplumu olarak sınıflayabiliriz. Bilişim dünyası temelde bilgisayar yazılımlarının insanların ihtiyaçlarına göre düzenlendiği dünyadır. Bu dünyada varlığımızı sürdürebilmek için bilgi ve teknolojiyi kullanmaya ihtiyacımız vardır" ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kamil Sağıroğlu panel oturumunda yaptığı "Bilgi Teknolojileri" sunumunda MÜSİAD'ın Sürekli İyileştirme'yi kendisine ilke edindiğini; dinamik, özgüveni yüksek ve çözüm odaklı bir yapılanmaya sahip olduğunu söyledi. Son yıllarda ülkemizde bilgi teknolojileri konusunda devlet tarafından kanun, teşvik ve desteklerin önceki dönemlere göre arttığın belirten Sağıroğlu, "Son olarak da 2015-2018 Bilgi Toplumu Strateji ve Eylem planı ile gelişmesinin devamı hedeflenmiştir. E-Devlet kapsamında birçok proje gerçekleştirilmiş, eğitimde FATIH projesi ile önemli bir açılım sağlanmıştır. Sadece devlet tarafında değil, özel sektörde bilgi teknolojileri konusunda yatırımlar yapmıştır. Türkiye'de E-Bankacılık kullanım oranının Avrupa'daki kullanım oranlarından yüksek olması da bunun bir göstergesidir. Alt yapı tarafında fiber ağların artmaya devam etmesi ve 4G bağlantı yatırımları ile geniş bantlı internetin ülkemizin her alanına ulaşmasını sağlanacaktır. Teknolojinin gelişmesinde önemli rol oynayan girişim sermayesine yönelik kanunlar çıkarılmış, melek yatırımcılığa yönelik teşvik ve düzenlemeler yapılmıştır. Yaşanan bu ve bir çok gelişme sektör için umut vericidir" dedi.

Panel konuşmacılarından Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaymaz yaptığı konuşmasında, Erzurum Teknik Üniversitesi'nin kuruluş aşamasını anlattı. Türkiye'de Üniversitelerde Bilişim Teknolojilerinin gelişiminden bahseden Kaymaz, "Bu hikaye dünyadaki Üniversiteler açısından mahzun hikayedir. Bilişim Teknolojileri alanında söz yapmış kişilere bakarsak üniversitelerin katkılarının negatif olduğunu görürsünüz" dedi.

Diğer panelist olan Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATABAUM) Müdürü Prof. Dr. Muhammet Dursun Kaya Atatürk Üniversitesi'nin bilişimle ilgili geçirdiği süreç hakkında bilgiler verdi. Eski Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan'ın, "Biz Erzurum'u Türkiye'nin veri merkezi haline getireceğiz" açıklamasının Türkiye açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Kaya, " Biz Atatürk Üniversitesi olarak data center standartlarına ve tüm alt yapıya sahibiz. Data center olursak başta Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi ve tüm Türkiye'ye çok yararlı işler yapabilecek kapasiteye sahibiz. Bunun içinde Rektörümüz Hikmet Bey, Ulaştırma Bakanlığına gerekli bilgilendirmeyi ve başvuruları yapmıştır" diye konuştu.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDEN 7 ÖĞRENCİ İSTANBUL'DA MÜSİAD'IN MİSAFİRİ OLACAK

MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde "Büyümenin Sistematiği: Bilgi Teknolojilerinin Rolü 'Anadolu'da Bilişim' konulu panelinin sonunda, panele katılan öğrenciler arasında yapılan kura çekilişi sonucunda seçilen 7 öğrenci 1 haftalığına İstanbul'da MÜSİAD'ın misafiri olacak. Atatürk Üniversitesi Öğrencileri, MÜSİAD düzenleyeceği bu teknik geziyle İstanbul'daki büyük bilişim şirketlerini ziyaret edip en son teknolojiler hakkında bilgiler alacak.

Programın ardından panel oturumuna katılanlara fidan sertifikası takdim edilip hatıra fotoğrafı çekildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close