Haberler
Suriye'de Baas Partisi çalışmalarını süresiz olarak askıya aldı

Esad'ın gidişi onları da bitirdi! Faaliyetlerini durdurdular

Sosyal medya platformları WhatsApp, Facebook ve Instagram çöktü

3 sosyal medya platformu, aynı anda çöktü

Bakan Uraloğlu, 16 yaş altı için sosyal medya düzenlemesi geleceğini açıkladı

16 yaş sınırı konuşuluyordu! Sosyal medyaya yeni düzenleme geliyor

Somali ve Etiyopya arasındaki krizi Türkiye çözdü

Afrika'daki krizi Türkiye çözdü

Erü'de Mülteciler Çalıştayı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi (ERÜ)’nde, BM Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından mülteciler ve göç konulu çalıştay düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ)'nde, BM Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından mülteciler ve göç konulu çalıştay düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi'nden düzenlenen, 'Kent Ortamında Yaşayan Uluslararası Koruma İhtiyaç Sahiplerine Yönelik Koruma Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi Gönüllülük Çalıştayı' konulu çalıştaya konuşmacı olarak, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Proje Yöneticisi Batu Kınay Yiğit, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Merve Çolyak, Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği'nden Avukat Sinan Yolalan, Kayseri İl Göç İdare Başkanı Uzman yardımcısı Ebru Aslan katıldı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Proje Yöneticisi Batu Kınay Yiğit, projenin amacının öğrencileri gönüllü olarak sığınmacılara yardım konusunda teşvik etmek olduğunu söyledi. projenin 1 yıldır devam ettiğini belirten Proje Yöneticisi Batu Kınay Yiğit, projenin, Erciyes Üniversitesi'nin dışında, sığınmacıların ve göçmenlerin yerleştirildiği kentlerdeki diğer üniversitelerde de devam edeceğini ifade etti.

"SURİYELİLER NE İLK NE SON…"

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Merve Çolyak ise, göçmenler ve sığınmacılar ile ilgili kanun maddeleri hakkında bilgi verdi. Son zamanlardaki mevcut durumdan dolayı Suriyeliler meselesinin daha çok konuşulduğunu kaydeden Uzman Yardımcısı Merve Çolyak, "Düzenli ve düzensiz göç ile koruma yasaları Türkiye'yi çok ilgilendiriyor. Çünkü Türkiye, stratejik konumu itibariyle göç yolları üzerinde. Aynı zamanda komşu olduğu ülkeler de kırılgan yapıya sahip oldukları için, göç ya da mültecilik konusu, şu anda Suriyeliler söz konusu olsa bile, bundan sonra da bu topraklarda devam edecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, konuşmacılar öğrencilerin sorularını yanıtladı ve göçmenler ile mülteciler konusunda hangi çalışmalarda ortaklık kurulabileceği konusunda yol haritası belirlendi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title