Haberler

SP Adayı Erkal, Şeker-İş Sendikasını Ziyaret Etti

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, Şeker Fabrikası'nın üretimine devam etmesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, Şeker Fabrikası'nın üretimine devam etmesi gerektiğini söyledi.

Erkal, 30 Mart yerel seçimleri kapsamında, SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ve partililerle birlikte Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesini ziyaret etti.

Malatya'nın sürekli kan kaybettiğini ifade eden Erkal, "Belediye Başkanları halkın içinde yaşayan tek kişidir. Sizler belediye başkanlarına vekalet veriyorsunuz ve bizim adımıza ister belediye ile ilgili olsun isterse olmasın bizim sorunlarımızı temsilci olarak sorunlarınızı genel ölçekte de olsa onu takip etmekle onu merkezi yönetime, genel yönetime ve başka bir platforma taşımakla mükelleftir. Malatya'daki Şeker Fabrikası sorunu belediye başkanının sorunudur, Malatya'daki istihdam onun sorunudur. Yaşadığımız kentteki sorunlar belediye başkanlarının yetki alanları dışında ise bu sorunları dosyalar halinde iktidara, hükümete iletmekle sorumludur. Belediye başkanı profili böyle olmalıdır. Sendika Başkanımız sizlerin sıkıntılarını söylüyorsa bu sorunlar bizimde sorunlarımızdır. Malatya'ya para girdisi yoktur. Malatya sürekli kan kaybediyor. Sümerbank, tekel fabrikası, şoför okulu kapandı. Şeker Fabrikası ise sıkıntı içinde peki bu kadar giden kaynakların yerine ne konuldu. Sümerbank'ı kapatıp oradaki 5 bin kişiyi işsiz bırakıyorsanız, gerektiği yerde o kadar büyük bir istihdam oluşturmadan kapatmamanız lazım. Malatya istihdam açısından kan kaybediyor. Malatya'ya giren trilyonlarca para yok oldu" dedi.

"İSTİHDAMI YOK ETMEK İSTEMİYORUZ"

Erkal, Malatya'daki istihdamı yok etmek istemediklerini belirterek, "Tüm esnaf sıkıntıda 3 aydır yaprak kımıldamadığını söylüyor. İstihdam azalıyor, işçi sayısı azalıyor ve yatırımlar kapanıyor. Belediye Başkanlığı zamanımda söylemiştim Fabrika alanını dev bir rekreasyon, fuar ve kongre merkezi alanı yapalım fabrikamızı ise farklı bir yere yapalım. Yeni modern, çağdaş bir fabrika yapalım dedim ve fabrikanın verimliliğini fizibilitenin artmasını sağlamak için farklı bir şeylerde yapalım dedik. Yeni güçlü ve kalıcı bir istihdam alanı oluştururduk ve fabrikayı yapmadan ise bu araziyi bana vermeyin dedim. Bu alana niye hastane yapıyorsun, emniyeti niye bu arazi içerisine yapıyorsun, yer mi yok? Bu alanı kamuya açın, halk kullansın. Park, fuar alanı, Teknopark yapalım. Buranın altyapısını oluşturup yeni bir grup kurmadan ve bura ki hiçbir kardeşimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Bizler Malatya istihdamını arttırmak istiyoruz var olan istihdamı ise yok etmek istemiyoruz. Bölgede ve Türkiye'de adından söz ettiren bir kent haline gelir. Ben Malatya'nın bu alandaki gerilemesinden ise fevkalade üzgünüm. Malatya'da kayısı dışında para girdisi yoktur. Kayısı ise yerince değerini bulmuyor" dedi.

"FABRİKAMIZ BİR İNŞAAT FİRMASINA PEŞKEŞ ÇEKİLİYORDU"

Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya şeker fabrikasının Malatya için önemini vurgulayarak, "Fabrikamız gerek Malatya'ya sağladığı katma değer ve istihdam ile bölgenin en büyük kamu iktisadi teşebbüsüdür. Malatya'nın hayvancılık, nakliyecilik ve yüzde 100 doğal pancar şekeri de bir marka haline geldi. Fabrikamız Malatya'nın olmazsa olmazlarındandır. Daha önce Sümerbank, tekel fabrikası özelleştirme adı altında peşkeş çekilerek kapatıldı. Bizler İl başkanımız Mehmet beyin her zaman desteklerini aldık. Bizler buranın yaşaması ve yaşatılması için yaklaşık 10 yıldır özelleştirmeye karşı mücadele veriyoruz. En son özelleştirme süreci Başbakanın onayına gittiğinde bizim yaptığımız girişimler ve haklı seslenişimiz Başbakan tarafından da kabul gördü. Fabrikamız bir inşaat firmasına tekel ve Sümerbank'taki gibi büyük bir inşaat firmasına peşkeş çekiliyordu. Bizler hiçbir zaman burada siyaset yapmadık. Bizler bu fabrikada 74 milyon insanın hakkının olduğunu belirterek ve buranın gerçek değerinde satılmadığını bilerek daha da önemlisi fabrikanın kapatılması durumunda binlerce insanın ekmeğinin elinden alınacağı, bu bölgede hayvancılık yapan yaklaşık 30 bin besi işletmecisinin mağdur olacaktı. Bizler burada yaklaşık olarak 100 bin tona yakın küspe veriyoruz ve bu bölge hayvancılığı için çok büyük bir gelir kaynağıdır" şeklinde konuştu.

"MALATYA'YA HİZMET DEĞİL İHANET OLUR"

Murat, yereldeki iktidar partisine mensup siyasilerin yanlış bir talepte bulunduklarını savunarak, şunları söyledi:

"Başbakanın Eylül ayındaki Malatya ziyaretinde bu arazinin belediyeye verilmesi şeklinde bir talepleri oldu. Fabrikanın belediyeye verilmesi halinde ve belediyenin fabrikayı işletmemesi yani kapatması halinde Malatya'ya hizmet değil, ihanet olur. Bizlerde bu talebin yanlış olduğunu belirterek Ahmet Münir Erkal beyin başkanlığı zamanında kendisinin bir projesi olan fabrikayı şehrin dışına taşınması ve mevcut alanın ise herkes tarafından istifade edeceği bir alan olacaksa bizler seve seve bırakırız."

"KATMA DEĞER SAĞLIYOR"

SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ise, Şeker Fabrikası'nın Malatya'ya katma değer sağladığını ifade ederek, "Malatya'mızın 3 değeri vardı Sümer Fabrikası, Tekel Fabrikası ve Şeker Fabrikasıdır. Sümer Fabrikası ve Tekel Fabrikası özelleştirme adı altında peşkeş çekildi ve oralarda çalışan binlerce insan ekmeğinden oldu. Bu tür yerlerin kapatılması ekonomiye, esnafa ve insanımıza yansıyor. Şeker Fabrikasının özelleşmesi ile ilgili 2 defa büyük bir girişim oldu. İlk girişimimizde İl teşkilatımız ve Genel Başkanımız Recai Kutan Bey ile fabrikamızı ziyaret ettik ve yanlışları dile getirdik. Diğer bir girişimimiz ise Genel Başkanımız Mustafa Kamalak Bey ile ziyaret ettik. Şeker Fabrikası sadece burada çalışan personel için değil, pancar eken, çapalayanı, biçeni, taşıyıcısını, besiciyi düşündüğümüz zaman Malatya'ya çok büyü bir katma değer katan şeker fabrikamızın yaşaması taraftarıyız" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
'Kayyum atanacak belediye sayısı 16'yı bulacak' iddiası

"16 belediyeye daha kayyum" iddiası! Bir şehre özellikle dikkat çekildi

Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

Bebek katili çetenin lideri sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

İşte İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

title