Haberler
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'da şiddetli deprem! Sarsıntı çevre şehirlerden de hissedildi

Kabine sonrası Erdoğan'dan yetkisiz çakar kullananlara net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Erdoğan'dan Kabine sonrası net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Ailesini katleden Bahtiyar Aladağ berber dükkanında aylarca atış talimi yapmış

7 kişiyi öldüren cani, katliama aylar öncesinden hazırlanmış

15 ilde daha okullar tatil edildi

15 ilde daha okullar tatil edildi

Engiz Deresinin Suyu Azaldı, Binlerce Dönüm Tarım Alanı Susuz Kaldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs ilçesinde Engiz Deresinin kuraklıktan dolayı azalan su, ancak içme suyu ihtiyacını karşılayacak seviyelere geldiği için binlerce dönüm ekili tarım arazisi susuz kaldı.

19 Mayıs ilçesinde Engiz Deresinin kuraklıktan dolayı azalan su, ancak içme suyu ihtiyacını karşılayacak seviyelere geldiği için binlerce dönüm ekili tarım arazisi susuz kaldı.

Nebiyan Dağı İçme Suları Grup Birliği Başkanı Ali Rıza Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derenin azalan suyunu içme suyu olarak kullandıklarını söyledi.

Gül, Engiz Deresinin içme suyu olarak da yetmediğini ve insanların zor durumda kaldığını belirterek, " Bafra ilçesine bağlı İkizpınar ve Doğanca beldesi, 19 Mayıs ilçesine bağlı Yörükler beldesi ile 52 köyün içme suyunu karşılıyoruz. Bafra ve 19 Mayıs ilçesinde 6 bin 627 aboneye,  su veriyoruz.  Derenin suyu kuraklıktan dolayı oldukça azaldı. Köylerimizin içme suyu ihtiyacını zor karşılıyoruz. Ancak buna rağmen tarım arazilerinin de sususuz kalmaması için zaman zaman su salımı yapıyoruz. Ancak buda yeterli gelmiyor" dedi.

"Yapacak birşey yok"

19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş ise Engiz Deresinin kuraklıktan dolayı suyunun azaldığını ifade etti.

Çözümün dere üzerine baraj yapılması olduğunu açıklayan Konuş, "Binlerce dönüm tarım arazisi sulanamıyor. Yaz aylarında karşılaşılan bir durum için yapacak birşey yok. Tek çözüm dere üzerine baraj inşaa edilmesidir" diye konuştu.

"Bütün ürünlerimiz tarlada yok oluyor"

Çeltik ve mısır tarlasını sulayamadığı için ürünlerinin kurumaya başladığını belirten çiftçi Yahya Temiz ise şunları söyledi:

"İlçemizde binlerce dönüm ekili tarım arazisi susuz kaldı. Ektiğimiz ürünlerin normal gelişme, büyüme ve olgunlaşmalarına doğal yağışlar yeterli olmuyor. Bu nedenle kurak alanlarda, sulama yapıyoruz. Ancak Nebiyan Dağı İçme Suları Grup Birliği suyun tamamını kesti. Tarım alanlarına vermiyor. Dere tamamen kurudu. Ne yapacağımızı bilemiyoruz."

Çiftçi Temel Kıral ise bütün arazilerine mısır ektiğini, bir hafta içinde yağmur yağmaz ya da dereden su alarak sulama yapamazsak ürünlerinin  tamamen kuruyacağını ve mağdur olacaklarını söyledi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel
title