Engelsiz Edirne" Atölye Çalışması Başlatıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi ve Edirne Belediyesi işbirliğiyle "Engelsiz Edirne" temalı atölye çalışması başlatıldı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi ve Edirne Belediyesi işbirliğiyle "Engelsiz Edirne" temalı atölye çalışması başlatıldı.

Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği'nde düzenlenen toplantıya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mimarlar Odası İstanbul Büyük kent Şubesi Edirne Temsilciliği Başkanı Turgut Çakır, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sennur Akansel ve Edirne Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Dilek Kaynak'ın yanı atölye çalışmalarına katılacak mimarlık öğrencileri katıldı. Toplantıda projenin amacı ve yapılması planlanan çalışmalar anlatıldı.

Yapılan çalışmalar ile Edirne'yi çağdaş bir kent haline getirme çabası içinde olduklarını ifade eden Başkan Gürkan, "Sabah tek başına evden çıkıp, şehre gelip, şehirde tüm işlerini tek başına yapıp, yine tek başına evine dönebiliyorsa, bu kent çağdaş bir kenttir. Aslında tanım çok net. Çok basit demiyorum. Tabi ben bunu söyledikçe, bazı arkadaşlarımız diyor ki 'Edirne böyle mi?'. Evet Edirne böyle değil. Dünyada da böyle bir kent mevcut değil zaten. Hedefimiz Edirne'yi engelsiz bir kent yapmak. Bunu sağlamak için bazen büyük, bazen ise küçük adımlar atmaya çalışıyoruz. Tabi bu atölye çalışmalarıyla eş zamanlı giden bazı proje çalışmaları var. Bu çalışmaların tümünü entegre etmek istiyoruz" diye konuştu.

Gürkan, 1 ay içinde Edirne'de Engelliler Yaşam Merkezi'ni de açacaklarını belirtti.

Çakır da, atölye çalışmalarının bu yıl 3'üncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kamusal alanların düzenlenmesi kapsamında Edirne'de iki çalışma alanı belirlediklerini söyleyen Çakır; "Biri tarihi bir aks olan Saraçlar Caddesi, diğeri ise yeni imar planları ile oluşturulan Zübeyde Hanım Caddesi. Bu kamusal alanların "Evrensel Tasarım" kapsamında mevcut durum analizlerinin yapılması ve alanlara ilişkin herkesin kullanımına uygun, engelsiz yeni önerilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır" dedi.

Kaynak: AA / Yerel
title