Engellilerin Sorunlarına Tiyatro Oyunuyla Dikkat Çektiler
Şırnak Üniversitesi Çocuk Gelişim Bölümü öğrencileri, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla tiyatro oyunu sergiledi.
Şırnak Üniversitesi Çocuk Gelişim Bölümü öğrencileri, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla tiyatro oyunu sergiledi.
Şırnak Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için tiyatro oyunu sergiledi. Mühendislik Fakültesi'nde sergilenen oyunu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nurullah Aktaş, öğretim görevlileri ve öğrenciler izledi.
Oyunu izleyen ve öğrencilerin göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı mutlu olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, "Arkadaşlar rol icabı oynadı. Fakat bizim her gün çarşıda, caddede, sokakta karşılaştığımız olaylar. Bunlar her gün karşımıza çıkar. Aslında gündelik yaşantımızın bir parçası. Arkadaşlar farkındalık oluşturmak adına güzel bir oyun hazırlamışlar. Hepsini tebrik ediyorum" dedi.
Engellilerle ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Proje Koordinatörü Emin Yorga ise, "Biliyorsunuz hepimiz birer engelli adayıyız. Evde, sokakta, çarşıda, okulda ve her yerde engelli dediğimiz arkadaşlarımız mevcuttur. Yalnız bunların sorunlarına ne kadar duyarlıyız. Ne kadar farkındayız. Ne kadar hayatlarını kolaylaştırıp, normalleştiriyoruz. Asıl sorun burada. Biz de bunun için bir çalışma başlattık. Okulda bir proje yürüttük. En azından bir kişi de bile bir farkındalık oluşturabilirsek ne mutlu bize sloganıyla böyle bir proje yürüttük" diye konuştu.
Öğrenci Halime Güzel de engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini anlatarak, şunları kaydetti:
"Dışarıda ve içerde bir sürü engelli arkadaşımız ve kardeşimiz var. Dışarıda az görünse de aslında bir sürü var. Onlar sırf dışarıdaki tutumdan dolayı dışarı çıkamıyorlar. Evlerine takılıp kalıyorlar. Engelli olmak hiçbir şekilde utanç verici bir şey değildir. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız." - ŞIRNAK