Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Lübnan ateşkesi için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Engellilerin Çok Sevdiği "Minyatür Atları" Yetiştiriyor

Engellilerin Çok Sevdiği
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakan Firik - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan girişimci, arkadaşından alıp hobi olarak başladığı "pony" cinsi minyatür atlara ilginin, özellikle engellilerin rehabilitasyonunda yararlanılmasından dolayı artması üzerine çiftlik kurup...

Hakan Firik - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan girişimci, arkadaşından alıp hobi olarak başladığı "pony" cinsi minyatür atlara ilginin, özellikle engellilerin rehabilitasyonunda yararlanılmasından dolayı artması üzerine çiftlik kurup yetiştiriciliğe başladı.

Girişimci Çetin Kutdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir arkadaşının Avusturya'dan iki çift pony at getirttiğini ancak bakamadığı için kendisine verdiğini söyledi.

Daha önce televizyonda gördüğü ve en fazla 130 santimetre boya ulaşabilen bu atlarla başta hobi amacıyla ilgilendiğini belirten Kutdoğan, "Atlara ilgi büyük olunca ben de yetiştirip ticaretine başladım. Bu ırklar, diğerleri gibi ot ve samanla besleniyor, özel bir yeme ihtiyaç duymuyor" dedi.

Kutdoğan, zeki olarak kabul edilen pony için genellikle ABD, İngiltere ve Arjantin'de çiftlikler kurulduğunu anlattı.

Bu atların Türkiye'de pek yaygın olmadığı bilgisini veren Kutdoğan, şöyle devam etti:

"15-20 bin liradan satılan bu hayvanlardan ülkenin dört bir yanına gönderebiliriz. Rehabilitasyon merkezleriyle görüşmeyi planlıyoruz. Bu atların, engelli çocukların tedavisi ve rehabilitasyonunda faydalı olduğu biliniyor. At üstünde tedavi, doğayla iç içe bir ortamda yapılıyor. Atın çok yönlü hareketleri, kas ve gelişme hastalıkları, omurilik yaralanmaları, down sendromu, otizm gibi hastalıkların tedavisinde tamamlayıcı rol oynuyor."

-"Üretimi ve yetiştirilmesi zor ama keyifli"-

Kutdoğan, iki çiftle başladığı pony yetiştiriciliğinde önemli aşama kaydettiğini dile getirdi.

Şu anda çiftlikte 25 pony cinsi, 10 da rahvan at bulunduğunu dile getiren Kutdoğan, "Sayı giderek artıyor. Hobi olarak başladık, bu noktalara geldik. Buralara geleceğini ben de tahmin etmiyordum" ifadesini kullandı.

Atların bakıcılığını yapan Ali Kaya ise bu cinsin, özel çiftliklerde genellikle çocukların binmesi için bulundurulduğunu kaydetti.

Bunların hobi olarak satın alındığına dikkati çeken Kaya, "Biz kendi çiftliğimizde üretiyoruz. Üretimi ve yetiştirilmesi zor ama keyifli" diye konuştu.

Yayıncı: Sedat Gök - BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel
title