Emniyetten Özel Güvenlik Görevlilerine Seminer
Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü, 300 özel güvenlik görevlisine ile "Genel Kolluk ve Özel Kolluk Kuvvetlerinin İş Birliği ile Mersin'de Daha Huzurlu Günlere" konulu eğitim semineri verdi.
Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü, 300 özel güvenlik görevlisine ile "Genel Kolluk ve Özel Kolluk Kuvvetlerinin İş Birliği ile Mersin'de Daha Huzurlu Günlere" konulu eğitim semineri verdi.
Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen seminere, merkez Akdeniz İlçesi sınırları içerisinde yer alan kamu ve özel hastaneler, otogar ve alışveriş merkezlerinde görev yapan 300 özel güvenlik görevlisi ile mahalle muhtarları katıldı. Mağazalar Polis Merkezi Amiri Üzeyir Demir'in katkılarıyla 5188 Sayılı Kanun ve Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik kapsamında düzenlenen semineri, İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü İdris Yılmaz verdi.
Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Murat Esertürk'ün, yaptığı açış konuşmasında, eğitim seminerinin amacına ilişkin bilgiler vermesinin ardından sunumuna başlayan Özel Güvenlik Şube Müdürü Yılmaz, özel güvenlik elemanlarına uymaları ve dikkat etmeleri gereken konuları anlattı. Özel güvenlik görevlilerinin polisle koordinasyonunun önemine dikkat çeken Yılmaz, kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan özel güvenlik görevlilerinin etkili, verimli ve genel kollukla daha koordineli çalışabilmelerini; suç öncesi ve sonrası olaylara müdahale tarzına yönelik orantısız güç kullanılmamasını sağlamak amacıyla, "Özel Güvenlik Görevlilerinin Yetkileri, Özel Güvenlik Hukuku ve Kişi Hakları, Toplumsal Olaylara Müdahale Yöntemleri, Toplumsal Olaylara Müdahale Esasında Dikkat Edilecekleri Hususlar ve Toplum Psikoloji" konularında bilgilendirme yaptı. Özel güvenlik görevlilerinin görevlerini yaparken karşılaştıkları olaylarla ilgili olarak, polis ile olay öncesi ve olay sonrası sağlanacak olan koordinasyonun önemi üzerinde duran Yılmaz, özel güvenlik görevlilerinin yakalama, zor kullanma, arama, kimlik kontrol yetkileri ve kanunda belirtilen zor kullanma yetkisi kullanırken herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için dikkat etmeleri gereken konuları da örneklerle anlattı. Özel güvenlik görevlilerinin toplumsal olaylarda nasıl hareket etmeleri ve gerek bireysel gerekse toplumsal olaylarda karşılaştıkları psikolojik durumlarda hangi hareket tarzlarını benimsemeleri gerektiğini ayrıntılarıyla anlatan Yılmaz, ayrıca cop kullanma ve kelepçe takmayı da uygulamalı olarak gösterdi. - MERSİN