Haberler

Eğitim-sen'den Kadrolaşmaya Tepki Eylemi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Sen Antalya Şubesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, "Kadrolaşma durdurulsun, yargı kararları uygulansın, yönetici atama yönetmeliği ve yasası kaldırılarak; her kademedeki yöneticinin seçimle belirlenmesi" talebiyle basın açıklaması yapıldı.

Eğitim Sen Antalya Şubesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, "Kadrolaşma durdurulsun, yargı kararları uygulansın, yönetici atama yönetmeliği ve yasası kaldırılarak; her kademedeki yöneticinin seçimle belirlenmesi" talebiyle basın açıklaması yapıldı.

Grup adına basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Şube Sekreteri Hüseyin Karabulut, 8 bine yakın Eğitim-Sen üyesi öğreticinin haksız yere görevlerine son verildiğini ileri sürdü. Karabulut, "Türkiye'de siyasi iktidarlar yıllardır, eğitim sistemini kendi siyasi-ideolojik çıkarları doğrultusunda düzenlemek için çalışmış bunun için başvurulan en etkili yöntem ise siyasal kadrolaşma olmuştur. Daha önce alınmış yüksek yargı kararlarına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'nın bakanlık kadrolarını tamamen kendi siyasal ihtiyaçları doğrultusunda yapılan atamalar ile doldurmak için yayınladığı Yönetici Atama Yönetmeliği sonrasında eğitimde tarihin kapsamlı tavsiyesi ve ardından siyasal kadrolaşma hareketi başlatılmıştır. Yönetmeliğin yayınlanmasının ardından, başta Eğitim-Sen üyeleri olmak üzere 8 bine yakın eğitim yöneticisinin görevlerine haksız ve hukuksuz bir şekilde son verilmiş, yerlerine adrese teslim görevlendirmeler ile yandaş sendika üyeleri atanmıştır" dedi.

"MÜDÜRLER GÖREVİNE DÖNSÜN"

Danıştay'ın İdare Dava Daireleri Kurulu, Yönetici Atama Yönetmeliği'nin bazı hükümleri hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiğini dile getiren Karabulut, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Daha önce sendikamız Eğitim-Sen'in açtığı dava ile mülakatla belirlenen ve en az altı ay çalışma olma şartını taşımayan bin 709 şube müdürü ve milli eğitim müdürlerinin vermiş olduğu tamamen taraflı puanlar ile yapılan değerlendirmeler sonucunda okul müdürleri görevden alınmış, Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği kararı uygulamayarak yargıya meydan okunmuştur. Danıştay İdari Dava Dairleri Kurulu'nun son kararı ile birlikte değerlendirildiğinde, bu şekilde görevden alınan okul müdürleri başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın görevine dönmeli, yargı kararını yerine getirmeyen bakanlık yetkilileri 'Görevi Kötüye Kullanma' suçu ile yargılanmalıdır."

"BASKI VE YÖNLENDİRİLMEYE İZİN VERİLMEMELİ"

Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde hiçbir baskı ve yönlendirmeye izin verilmemesi gerektiğini dile getiren Hüseyin Karabulut, "Her okulun kendi yöneticisini, o okuldaki eğitim bileşenlerinin katılacağı demokratik seçimlerle yine kendisinin seçmesi sağlanmalıdır. Yöneticilerin seçimle belirlenmesi uygulaması hayata geçirilmediği sürece, siyasi kadrolaşma uygulamalarının son bulması mümkün değildir" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close