Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde korkutan patlama

Naci Görür Malatya'daki son depremi işaret ederek uyardı: Endişe verici

Son depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'da şiddetli deprem! Sarsıntı çevre şehirlerden de hissedildi

Eğitim Bir-Sen, Eğitim Çalışanlarının Sorunlarını Dinledi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsicisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri İlyas Şen, Mehmet Akış, Halil Kallat ile Turan Seloğlu, sendika binasında eğitim çalışanları, okul idarecileri ve üyeleriyle bir...

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsicisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri İlyas Şen, Mehmet Akış, Halil Kallat ile Turan Seloğlu, sendika binasında eğitim çalışanları, okul idarecileri ve üyeleriyle bir araya geldi.

Eğitim-öğretimde yaşanan sorunları değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsicisi Sofuoğlu, eğitim çalışanlarının mevzuat eksikliğinden ve uygulama hatalarından dolayı çamur çiğnediğini öne sürdü. Sofuoğlu, şöyle konuştu: "Yeni Milli Eğitim Bakanı ve Müsteşarı'nın sorunları çözme noktasındaki gayretlerini önemsiyoruz. Şu ana bakanlıkta yönetici atama ve norm kadroya ilişkin yönetmelikler alandan davet edilen kişilerle istişare edilmektedir. Bu yaklaşım takdir edilmelidir. Bu durum, Milli Eğitim Bakanlığı'nın içe kapanma alışkanlığından ve 'ben bilirim'ci tavrından vazgeçtiğini, politika değişikliği yapıldığını gösteriyor. Umuyor ve ümit ediyoruz ki, kısa sürede askıda bekleyen yönetmelikler tamamlanır, belirsizlik son bulur."

2010 yılında yapılan KPSS'nin, kopya şaibesi nedeniyle iptal edilmesi ve sınavın yeniden yapılması nedeniyle eğitimde aksamaların meydana geldiğini dile getiren Sofuoğlu, "Ağustos ayında yapılması gereken öğretmen atamaları 2010 Aralık ayında yapıldığı için, 2013 Ağustos yer değiştirme döneminde 3 yıllık çalışma sürelerini dolduramayan mağdur öğretmen grubu oluşmuştur. Okul dönüşümlerinin gecikmesi, ders programının sürelerinde yapılan değişiklikler, norm güncellemeleri gibi işlemlerin gecikmesi dolayısıyla öğretmenlerin il içi, il dışı, özür grubu tayin takviminde ise sarkmalar meydana gelmiştir. Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme işlemleri önümüzdeki yıllarda yeni mağdur gruplar oluşturmayacak şekilde yapılmalıdır" dedi.

"Milli Eğitim Bakanlığı, sınıf öğretmenliği kadrosunda çalışanların mezuniyet alanlarına geçiş süreci olan alan değişikliğini sağlıklı bir şekilde yürütemediği için sorun alanı oluşmuştur" diyen Sofuoğlu, şöyle devam etti: "Özellikle öğretmenlerin alan değişikliği sürecinde kararını değiştirmelerinden kaynaklı iptal taleplerinin dikkate alınmaması, alan değişikliğinin kısa bir döneme sıkıştırılması gibi durumlar, farklı mağduriyetlere neden olmuştur. Bakanlık, alan değişikliği iptal taleplerinin 'eşini mi yoksa işini mi tercih ediyorsun' şeklinde değerlendirilmesi, il dışından alan değiştirerek gelenlerin iptal taleplerinin eski görev yerine dönmek şartıyla dikkate alınacağının ifade edilmesi gibi yaklaşımlar, alan değişikliği işlemlerini alan değişikliği sorunu haline dönüştürmüş ve hala çözüm beklemektedir." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title