Haberler

Edirne'de, 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi' Konferansı Düzenlendi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, aile içi şiddetin, babadan anneye, oğula, kardeşe ve arkadaşa sirayet ettiğini, oradan da okula ve bir toplumu bezgin durumuna getirdiğini söyledi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, aile içi şiddetin, babadan anneye, oğula, kardeşe ve arkadaşa sirayet ettiğini, oradan da okula ve bir toplumu bezgin durumuna getirdiğini söyledi.

Edirne'de bir otelde düzenlenen 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi' konferansında konuşan Vali Şahin, insanoğlunun Hazreti Adem'in torunu olduğunu, kadın ve erkeğin aynı noktada birleştiğini ifade ederek, "Aile içi şiddet, babadan anneye, oğula, kardeşe ve arkadaşa sirayet ediyor, oradan okula ve bir toplumu bezgin duruma getiriyor" dedi.

"ATATÜRK'ÜN GETİRMİŞ OLDUĞU STATÜ GERÇEKTEN O ZAMANA GÖRE DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE KADINA VERİLEN DEĞERİN BİR GÖSTERGESİDİR"

Şahin, kadına yönelik aile içi şiddetin toplumların dramatik yönünü artırdığını vurguladı. Şiddetin insanların birbirlerine olan münasebetlerine sınırlama getirdiğini dile getiren Şahin, "Hükümetimizin, 10-12 yıldır başarılı çalışmasıyla kadına yönelik kanunun, kadına şiddetin önlenmesine yönelik kanunun çıkması bu konuda büyük bir ilerleme kaydettirmiştir. Sadece bu yönüyle değil, cumhuriyet döneminde 1923 yılından sonra, özellikle de 1930'lar da kadınla ilgili yüce Atatürk'ün getirmiş olduğu statü gerçekten o zamana göre düşünüldüğünde Avrupa devletlerinde, medeniyetin beşiği olan Fransa ve İngiltere'de dahi olmayan hususların getirilmesi kadına verilen değerin bir göstergesidir" ifadelerini kaydetti.

ÖZKARA: "AİLE İÇİ ŞİDDET, TÜRK AİLE YAPISININ DIŞA KAPALI OLMASI DOLAYISIYLA EN FAZLA GÖZ ARDI EDİLMİŞ İNSAN HAKKIDIR"

İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara ise proje kapsamında birçok ilde kadına yönelik şiddet ve namus cinayetlerine yönelik konferanslar düzenlendiğini söyledi.

Konferanslar kapsamında toplumsal bilinç oluştuğunu aktaran Özkara, "Aile içi şiddet, Türk aile yapısının dışa kapalı olması dolayısıyla en fazla göz ardı edilmiş insan hakkıdır. Yapılan araştırmalarda, aile içi şiddete en çok maruz kalan kesimin kadınlarımız olduğu, kadınlarımızın en az üçte birinin şiddete maruz kaldığı, bu oranın bazı bölgelerde üçte iki oranına kadar yükseldiği görülmektedir. Özellikle kocasından boşanan ve ayrılanlarda şiddete maruz kalma oranının yüzde 80'ler gibi inanılmaz boyutlara ulaştığı tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Özkara, aile içi şiddetin önlenmesi için jandarmanın üzerine düşen görevi yaptığını ve toplumu bilinçlendirmeye devam ettiğini kaydetti.

Toplumsal Cinsiyet Uzmanının sunum yaptığı konferansa, kent merkezi ve ilçelerdeki birçok kamu kurum ve kuruluş müdürü ile sivil ve jandarmada görevli kadınlar da katıldı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close