E-Ticaret Farkındalık Zirvesi İzmir'de Yapıldı
İzmir’de, e-ticaretin ülke ekonomisine katma değerine dikkat çekmek isteyen bir firma, “E-Ticaret Farkındalık Zirvesi” düzenledi.
İzmir'de, e-ticaretin ülke ekonomisine katma değerine dikkat çekmek isteyen bir firma, "E-Ticaret Farkındalık Zirvesi" düzenledi.
E-ticaret üzerinden artan alışveriş sisteminde farkındalık oluşturmak ve ülke ekonomisine olan katma değeri artırmak için e-ticaret sistemini tüm Türkiye'ye yaymaya çalışan AdresGezgini, Ideasoft ve iPara iş birliği ile "E-Ticaret Farkındalık Zirvesi" gerçekleştirdi. Toplantıda katılımcılara önemli bilgiler aktarıldı.
Türkiye'deki e-ticaret sisteminin gün geçtikçe geliştiğinin altını çizen İş Geliştirme Müdürü Serhat Bayrak, işletmeleri başarıya götüren iki yol olduğunu söyleyerek, "Birincisi, değişime ayak uydurmak, ikincisi ise doğru zamanda doğru yerde olmaktır" dedi.
Teknolojinin gün geçtikçe insan hayatına entegre olduğunu dile getiren Bayrak, "Dünya dijitalleşiyor. Böyle bir süreçte yeni dünya sizin için nasıl bir fayda sağlayabilir? Biz AdresGezgini olarak tüketicilerin yeni taleplerine yeni öneriler getiriyoruz. Değişim çok dinamik. Teknolojiyi kullanarak daha verimli ve ilgi çekici olabilirsiniz. Sahip olduğumuz uzman kadromuz ile müşterilerinizi daha yakından takip ederek, onların size ihtiyaç duyduğu her anda yanlarında olmanızı sağlıyoruz; çünkü artık çevrim içi olmuyoruz, çevrim içi yaşıyoruz" diyerek internet reklamcılığının avantajları hakkında bilgi verdi.
Takım Lideri Ayça Erdoğan ise reklam vermenin tecrübe, şeffaflık ve uzmanlık gerektiren bir iş olduğunu belirtti. Erdoğan, "Sahip olduğumuz sistem ile bizimle çalışan firmalar sitelerine kimin, ne zaman, kaç kere ve hangi bölümlere girdiğini görebilecek bir veri sistemine sahip oluyor" diye konuştu.
"Hem kullanıcı, hem de mağazalar için çok önemli"
Türkiye'de e-ticaret yapan işletmelerin yüzde 45'inin Ideasoft alt yapısı kullandığını söyleyen Ideasoft Satış Direktörü Taner Önen de "Neredeyse her iki e-ticaret sitesinden birine e-ticaret altyapısı sağlıyoruz. Bu sektörde başarılı olmak için üzerinde durulması gereken kilit noktalar var. Öncelikle güvenli bir altyapı kullanmak ve özelleştirilmiş site tasarımları ile rakipler arasından fark yaratmak gerekiyor" diye konuştu.
Son olarak Türkiye'de son yıllarda çek ve senet yasalarının değiştiğini dile getiren, iPara Satış ve Müşteri Hizmetleri Müdür Yardımcısı Ufuk Yüksel şöyle konuştu:
"Cezalar hafiflediği için verilen çeklerin yüzde 5'i karşılıksız çıkıyor; ancak günümüzde kredi kartı ile yapılan alışverişler gün geçtikçe artıyor. 2016 güncel verilere göre kredi kartı ile yapılan ödeme miktarı 55.8 Milyar TL. Bu noktada, güvenlik hem kullanıcı, hem de mağazalar için çok önemli." - İZMİR