Düzce Üniversitesinde Global Girişimcilik 2016 Etkinlikleri Başladı
Düzce Üniversitesi, Düzce Teknopark, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi ve Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen “Global Girişimcilik Haftası 2016” etkinlikleri, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda başladı.
Düzce Üniversitesi, Düzce Teknopark, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi ve Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen "Global Girişimcilik Haftası 2016" etkinlikleri, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu'nda başladı.
Dört gün süresince devam edecek programın ilk günü, Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri tarafından icra edilen konserle başladı. Utta Yrd. Doç. Dr. Haluk Yücel, klasik kemençede Yrd. Doç. Dr. Filiz Kaya'nın yer aldığı konser, katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.
Beğeniyle takip edilen konserin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin kurulmasıyla birlikte Üniversitenin, etkinliklerin sanatsal boyutuna da önem verdiğini belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. İlhan Genç, girişimcilikle ilgili programlar düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Girişimciliğin önceki dönemlerde teşebbüsçülük ya da müteteşebbüs kavramlarıyla bilindiğini söyleyen Rektör Yardımcısı girişimciliğin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, üniversitelerin artık sadece memur yetiştirmediğine ve farklı alanlara yönelmenin faydalı olacağına dikkat çekti.
Program; Girişimcilerin Finansal Kaynaklara Erişimi, Türkiye'de Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri başlıklı panelle devam etti. Panelin moderatörlüğünü gerçekleştiren Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, girişimcilik ve teknoloji geliştirme bölgeleri ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunarak sözü panelistlere bıraktı.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün mesajının okunduğu programın ilk konuşmacısı Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, yerli tanımında paradigma değişikliğinden bahsederek yerli üretim, milli projelerimiz, globalleşme ve global dünya gerçekleri konusunda önemli tespitlerde bulundu.
Programın diğer konuşmacılarından TÜBİTAK Martek Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek, bir yatırıma başlarken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgiler aktardı. İstanbul Teknokent Genel Müdürü Yasin Erol girişimcilik konusuyla ilgili bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşırken, GOSB Teknopark TTO Müdürü Tolga Bildirici girişimcilerin sıkıntılarından bahsetti.
Girişimcilerin finansal kaynaklara erişimi ve yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerilerinin paylaşıldığı, girişimcilik konusuna karşı farklı bakış açılarının tartışıldığı "Global Girişimcilik Haftası 2016" etkinliklerinin ilk günü, programda emeği geçenlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu. - DÜZCE