Haberler

Düzce Üniversitesi'de Etkili İletişim ve Beden Dile Semineri

Düzce Üniversitesi'de Etkili İletişim ve Beden Dile Semineri
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesinde Sakarya Üniversitesi Rektör Danışmanı, Halkla İlişkiler ve Pazarlama Bölüm Başkanı Prof.Dr.Metin Işık tarafından "Etkili İletişim ve Beden Dili" konulu konferans verildi.

Düzce Üniversitesinde Sakarya Üniversitesi Rektör Danışmanı, Halkla İlişkiler ve Pazarlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Işık tarafından "Etkili İletişim ve Beden Dili" konulu konferans verildi.

Konferans öncesi konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu iletişimin önemine dikkat çekerek, "Etkili İletişim ve Beden Dili" konulu konferansın çalışma yaşamında liderlik ve yöneticilik tarzına katkı sağlayacağını söyledi.

Prof. Dr. Metin Işık, verdiği konferansta iletişimin paylaşmak ve ortaklaşmak olduğunu belirtti. İyi iletişim kurabilen insanların paylaşmayı bildiklerini ifade eden Işık "Hayatımızın yüzde 10'u başımıza gelen şeylerden oluşur. Kontrolümüz dışında gelişir. Yüzde 90'ısı ise başımıza gelen verdiğimiz tepkilere nasıl davrandığımıza bağlı olarak gelişir" dedi.

İletişimli ilgili anahtar söze 'Gülmesini bilmeyen dükkan açmasın' örneğini veren Işık "Gülmek stresi azaltır. Tansiyonu düşürür. Kalp krizi riskini azaltır. Gülen kişinin vücudu pozitif horman salgılar, pozitif elektrik yayar. Gülen kişinin kasları gevşer. Bu da kendisini daha rahat hissetmesini sağlar. En önemlisi gülmek bedavadır" diye konuştu.

Konuşmasında yanlış iletişimin zararlarından bahseden Metin Işık "Bir çocuk ergenlik yaşına gelinceye kadar yüz kırk sekiz bin defa anne ve babasının yapma, etme, elleme, dokunma gibi olumsuzluk içeren sözleriyle karşı karşıya gelmektedir. Bu durumda çocuk büyüyünce yapamama ve edememe özellikleri gelişmekte ve özgüvenini kaybetmektedir" şeklinde konuştu.

Sözcüklerin önemine değinen Işık "Hem tatlı hem de en acı şey dildir. Sözcükler yaşamın akışını değiştirebilir. Bozulan ilişkileri onarır. İnsanları rahatlatır. Üç türde sevdi vardır. Eğer türü sevgi, belli bir beklenti karşılığında bize verilir. Çünkü türü sevgi, sahip olunan bir nitelik vardır. Rağmen türü sevgide ise karşılık yoktur" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close