Haberler
Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

"Dünyanın Tüfeği" Burdur'dan

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gökmen Yüce - Burdur'da bir firma, her yıl ürettiği yaklaşık 40 bin tüfeğin büyük bölümünü 65 ülkeye ihraç ediyor.

Gökmen Yüce - Burdur'da bir firma, her yıl ürettiği yaklaşık 40 bin tüfeğin büyük bölümünü 65 ülkeye ihraç ediyor.

Yıldız Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Kuzu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar Bayır köyünde silah üretimi yaptıktan sonra 1995 yılında Burdur Organize Sanayi Bölgesi'ne taşındıklarını anlattı. Burada 2 fabrikada 150 çalışanla günlük 150 av ve spor tüfeği üretebilir durumda olduklarını belirten Kuzu, tüm şirketi saran bir kalite anlayışı ve müşteri merkezli düşünce tarzını önemsediklerini söyledi.

Fabrikalarında yılda ortalama 40 bin tüfek ürettiklerini vurgulayan Kuzu,

"Ürettiğimiz tüfeğin yüzde 95'ini yurt dışına ihraç eden bir firmayız. Bunlar arasında Avrupa, ABD ve bazı Ortadoğu ülkelerini sayabiliriz. Toplam 65 ülkeye yılda 10 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. Silah dışında zaman zaman savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu hafif silahların parçalarını da üretiyoruz" dedi.

-"3 boyutlu tasarım ve ileri teknoloji kullanıyoruz"-

Kuzu, tüfek üretimine geniş kapsamlı bir Ar-Ge ve tasarım planlamasıyla başladıklarını, üretimin her aşamasında 3 boyutlu tasarım ve ileri teknoloji kullandıklarını kaydetti.

Üretim sürecindeki parçaların tamamını kendi bünyelerinde ürettiklerini, dışarıdan fason parça almadıklarına dikkati çeken Kuzu, "Namlular, çatlak kontrollerinin ardından 4140 çelikten delinerek yapılıyor. Ana gövdeler alaşımlı alüminyum ya da 4140 çelikten, dipçikler ve el kundakları fırınlanmış 2, 3, 4 ve 5 numaralı seçilmiş Türk cevizinden üretiliyor" diye konuştu.

Kuzu, Türkiye'de ilk ve tek olarak, süper poze ve çifte kırma av tüfeklerinde namlu birleştirmelerini ve şeritlerin yapıştırılmasını, yüksek ısı hassasiyetine sahip tünel fırında, gümüş kaynakla yaptıklarını belirtti.

Firmalarında 12, 20, 28 ve 36 kalibre süper poze, çifte kırma, yarı otomatik, pompalı ve trap tüfekleri olmak üzere 60 çeşit av ve spor tüfeği ürettiklerini belirten Kuzu, atış testlerinde bin 550 bar yüksek basınçlı fişek kullandıklarını, hedef isabet testlerinde de oldukça başarı sağladıklarını söyledi.

Her müşteriye özel ilgi gösterdiklerini, ürün yelpazelerine son dönemde butik ürünler de eklediklerini vurgulayan Kuzu, özel ambalajında koyu damarlı renkli dipçikli, el gravürlü, kişiye özel koleksiyon tüfekleri de ürettiklerini dile getirdi.

Kuzu, tüm parçaları kendileri ürettikleri için kaliteyi anında kontrol edebildiklerini, bunun da daha yüksek kalitede ürün yapmalarına imkan sağladığını kaydetti.

-"Türk savunma sanayisinin silahlarını üretmeye talibiz"-

Türkiye'nin en önemli silah fabrikalarından olduklarına işaret eden Kuzu, şöyle devem etti:

"Gelecekte de Türk savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu silahları üretmeye talibiz. İhracat rakamlarımızı üst seviyelerde tutup, marka imajımızı yüksek çıtada devam ettirmek istiyoruz. Türkiye'de bazı şeyleri yapmak zordu ama yavaş yavaş sistem kuruluyor. Yerli sanayiye daha çok önem verileceği görülüyor. Dolayısıyla biz de kendi sektörümüzdeki üretim trendlerini, pazarlama tekniklerini geliştirip, Türkiye'nin adını birçok ülkede duyurmaya çalışacağız."

Kuzu, silah üretime başladıkları günden beri kaliteye yatırım yaptıklarını ve çıtayı her zaman yüksek tuttuklarını söyledi.

Bu çalışmaların karşılığını yurt dışından aldıkları ödüllerle taçlandırdıklarını dile getiren Kuzu, 2010 yılında İngiltere'de "Yılın en iyi tüfeği" ödülünü Türkiye'ye kazandırdıklarını bildirdi.

Kuzu, üretim aşamasında oluşan atıkları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ve Almanya'dan lisans almış kuruluşlara ücretini ödeyerek bertaraf ettirdiklerini ifade etti.

Burdur ve ilçeleri ile Akdeniz bölgesindeki av ve atıcı derneklerinin düzenlediği organizasyonlara sponsorluk yaparak atıcılık sporunun gelişmesine katkı sağladıklarını anlatan Kuzu, "Ulusal ve uluslararası birçok fuara katılarak Burdur'un adını dünyaya duyuruyoruz" dedi.

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - BURDUR

Kaynak: AA / Yerel
title