Haberler
NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

Gayrimenkulde yeni dönem, vergide rayiç bedel tarih oluyor

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem

İsrail Maliye Bakanı'nın 'Gazze işgal edilmeli' sözleri tepki çekti

İsrailli bakandan skandal sözler

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Halk Sağlığı Müdürü Yunus Karadağ, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen tütünle mücadele çalışmalarının en önemli hedeflerinden birinin sigara içenlerin bu davranışlarını bırakmasının desteklenmesi olduğunu belirtti.

Kayseri Halk Sağlığı Müdürü Yunus Karadağ, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen tütünle mücadele çalışmalarının en önemli hedeflerinden birinin sigara içenlerin bu davranışlarını bırakmasının desteklenmesi olduğunu belirtti.

Karadağ, Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sigarayı bırakmaya karar vermenin, buna hazırlanmanın sigarayı bırakma yolunda atılacak önemli bir adım olacağını vurguladı. Sigaranın insan sağlığı üzerindeki öldürücü yan etkilerinin yanı sıra ülke ekonomilerine verdiği zararlara da dikkati çeken Karadağ, "Sigara bağlantılı hastalıkların tedavilerine harcanan parayla ülkemizin sağlık sorunlarının önemli bir bölümüne çözüm bulunabileceği unutulmamalıdır. Sigarayı bırakmak için ilk adım karar vermek ve istemektir" ifadesini kullandı.

Sigarayı bırakmak isteyenlere önerilerde bulunan Karadağ, şu tavsiyeleri sıraladı:

"Kendinizi fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak hazırlayınız ve sigarayı nasıl ve ne zaman bırakacağınızı planlayınız. Sigarayı yardımsız bırakmaya karar verdiyseniz, önünüzdeki üç hafta içinde sigarayı bırakmak için tarih belirleyin. Eğer eşiniz de sigara içiyorsa birlikte bırakmayı teklif ediniz. Sigarayı bırakma tarihi geldiğinde, sigara içmeyi tamamen bırakın. Bol miktarda su ve düşük kalorili içecekler tüketin. Şekerli ve yağlı yiyeceklerden daha az tüketin. Yeterince uyumaya ve dinlenmeye dikkat edin. Düzenli olarak ve kolayca uygulayabileceğiniz bir egzersiz programına başlayın. Boş kalmaktan kaçının, sigara içme isteği gelince başka bir aktivite ile meşgul olun. Derin ve yavaş nefes alarak rahatlamaya çalışın. Yemekten sonra kahve ile sigara içiyorsanız bırakın ya da başka bir şey içiniz. Kısaca daha önce ne yaparken sizde sigara içme isteği uyanıyorsa o eylemi yapmayınız. Arabanıza sigara kokusunu unutturacak güzel bir koku yerleştiriniz." - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel
title