Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde korkutan patlama

Naci Görür Malatya'daki son depremi işaret ederek uyardı: Endişe verici

Son depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

20 ilde daha okullar tatil edildi

20 ilde daha okullar tatil edildi

Dünya Göçmen Kuşlar Günü

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da "Dünya Göçmen Kuşlar Günü" dolayısıyla öğrencilere gözlem yaptırıldı, doğada yaralı halde bulunan ve tedavileri tamamlanan kuşlar doğaya salındı.

Burdur'da "Dünya Göçmen Kuşlar Günü" dolayısıyla öğrencilerle çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz, öğrencilere Burdur Gölü çevresindeki göçmen kuşlar hakkında bilgi verdi ve gözlem yaptırdı.

Daha sonra Karakent köyü yakınlarındaki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gidilerek, doğada yaralı halde bulunan ve tedavileri tamamlanan 3 şahin, bir gökdoğan ve bir güvercin doğaya salındı.

Anneler doğaya kuş saldı

Şahinlerden biri, Anneler Günü dolayısıyla Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca'nın annesi Hatice Sarıca ve eşi Selvi Sarıca tarafından doğaya bırakıldı.

Etkinliğe katılan köylü kadınlar da gözleme yaparak davetlilere ikram etti.

Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Burdur'da 7 sulak alan bulunduğunu, bunların her birinin farklı eko sistemlere sahip olduğunu söyledi.

Burdur Gölü'nün Türkiye'deki 14 Ramsar alanından biri olduğunu anlatan Yılmaztürk, "Burdur Gölü'nün kurumaması ve kirlenmemesi için mücadele veriyoruz. Bilimsel çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Gölde endemik bir tür olan dikkuyruk kuşları bulunduğuna işaret eden Yılmaztürk, "Bu kuşların nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. Burdur Gölü bu kuşların ana yaşam alanlarından biri. Leylek ve flamingolar da göl çevresinde görülüyor" diye konuştu.

Sarıca ise merkezde Burdur ve çevre illerden getirilen kuşların tedavi ve rehabilitasyonlarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu kuşlardan bazılarının tedavisinin 2-3 ay, bazılarının ise 5-6 ay sürdüğünü bildiren Sarıca, doğal yaşamı korumayı amaçladıklarını kaydetti. - Burdur

Kaynak: AA / Yerel
title