Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Dü'de "Akademisyenlik Okulu" Semineri Verildi

Dü'de
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesi'nde "Akademisyenlik Okulu" semineri düzenlendi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesi'nde "Akademisyenlik Okulu" semineri düzenlendi.

Kariyer Planlama Merkezi'nce İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Kariyer Danışma Merkezi Sorumlusu Fatma Çalık tarafından verilen akademisyenlik okulu seminerine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Çalık, seminerde yaptığı konuşmada, yüksek öğretimdeki öğrenci sayısının giderek arttığını, 1992 yılında 52 olan üniversite sayısının 2012 yılı itibarıyla 165'e yükseldiğini söyledi.

Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS) ve Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) sınavları hakkında geniş bilgi veren Çalık, lisansüstü eğitimin akademisyenlik için başlangıç noktası olduğunu belirtti.

Çalık, "Yabancı dil puanınız 65'in altında ise YÖK tarafından belirlenen yurt içindeki üniversitelerden birinde araştırma görevlilerine 6 ay dil eğitimi veriliyor, dil puanı 65'in üzerinde olan araştırma görevlileri için isterlerse 3 ay yurt dışında dil eğitimi alma imkanı sağlanıyor. Yurt dışından döndükten sonra tekrar sınava giriyorlar, yabancı dil barajını aşanlar yüksek lisans, doktora eğitimine devam ederler" dedi.

DÜ İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alaaddin Dikmen ise günümüz toplumlarının hiçbir dönemde olmadığı kadar hızlı değiştiğini ifade ederek, bu değişimlere ayak uyduramayan, değişimlerin yönünü ve gerekçelerini iyi analiz edemeyen kurumsal yapıların kendilerini geleceğe taşıma şansının az olduğunu söyledi.

Dikmen, üniversitelerin toplumun en dinamik, üretime katkısı en fazla, farklı toplumlarda olup bitenleri en iyi çözümleyen kurumlar olmak zorunda olduğunu da vurgulayarak, "Bunun için akademisyen olmak isteyen öğrenciler ciddi bir gayret sarf etmelidir. Çalışmalarını bu hedefe yönelik olarak planlamalıdırlar. Üniversitenin hangi bölümünde olurlarsa olsunlar gelecekle ilgili planlamalarını en geç 2. sınıfın başında yapmış olmalı ve evrensel düşünmelidirler" diye konuştu.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel
title