Haberler
NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

Gayrimenkulde yeni dönem, vergide rayiç bedel tarih oluyor

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem

İsrail Maliye Bakanı'nın 'Gazze işgal edilmeli' sözleri tepki çekti

İsrailli bakandan skandal sözler

Dtso'dan Elektrik Kesintileri ile İlgili Açıklama

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (DTSO) Remzi Can, son zamanlarda meydana gelen elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (DTSO) Remzi Can, son zamanlarda meydana gelen elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır'da havaların soğumasıyla birlikte enerji kullanımındaki artış nedeniyle oluşan kesintilerin esnafa zor anlar yaşattığını belirten DTSO Başkanı Remzi Can, bölgenin, sadece Türkiye'de değil, dünyada da en önemli enerji merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Türkiye'nin hidrolik enerji ihtiyacının yüzde 40'ının Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) bölgesinden karşılandığını ifade eden Can, Türkiye'de üretilen 40 milyar kilovat saat enerjinin 17,5 milyar kilovatlık kısmının bölgede üretildiğini söyledi. Can, bu enerjinin parasal karşılığının 22 milyar dolar olduğunu belirterek, "Sadece hidrolik enerji değil, güneş enerjisi bakımından da Türkiye'nin en avantajlı bölgesindeyiz. Kısacası, Diyarbakır enerjinin tam merkezinde olmasına rağmen, enerjiyle ilgili en ağır mağduriyeti yaşayan ildir" dedi.

Başkan Can, enerjinin merkezinde olduklarını, enerjiyle ilgili bu sıkıntıların yaşanmasının en önemli nedeninin çok uzun yıllardan beri bölgede enerji alt yapısına yönelik yatırımların yapılmaması olduğıunu dile getirdi. Can "TEDAŞ yetkilileri, hatlardaki akımın istikrarlı olmaması, aşırı voltaj düşüklüğü ve enerji dalgalanmalarını sorunun nedeni olarak açıklıyorlar. Ancak bu sorunu vatandaş değil TEDAŞ çözmek zorundadır. Yıllardan beridir, voltaj düşüklüğünden kaynaklı enerji dalgalanmalarından birçok üyemizin makinesi, ekipmanı zarar görmektedir" şeklinde konuştu.

Geçen yıl voltaj düşüklüğünün nedenlerini araştırmak için Diyarbakır'da TÜBİTAK ve TEİAŞ'ın da katıldığı araştırmalar yapıldığını hatırlatan Can, bu araştırma sonuçlarına göre çözüm bulunacağını, ancak bugün aynı sorunların yaşanmaya devam ettiğini ileri sürdü. Remzi Can, enerjiyle ilgili daha köklü ve kalıcı çözümler bulmak için de hükümetin, bölgede ve Diyarbakır'da yaşanan enerji sorununu gündemine alması, enerji alt yapısına dönük yatırımlar için çalışma yapması ve bütçe ayırması gerektiğini vurguladı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title